Pohjois-Savo vetoaa lisälentovuorojen puolesta – akuutti tarve kello 18 lennolle

14.03.2024

Pohjois-Savon ja koko Itä-Suomen kasvava matkailu- ja vientisektori, tutkimus- ja koulutustoimijat, kunnat sekä julkisorganisaatiot edellyttävät lisää Kuopio–Helsinki-lentovuoroja ja toimivia jatkolentoyhteyksiä maailmalle.

Tällä hetkellä Pohjois-Savosta on neljä markkinaehtoista päivittäistä lentovuoroa Helsinki–Kuopio-välillä. Ennen pandemia-aikaa vuoroja oli 6–8 päivässä ja asiakasmäärä oli yli 250 000 vuodessa. Tarve on vähintään 5–6 vuorolle päivässä. Tärkeimmäksi koettu lisävuoro on iltalento Helsingistä Kuopioon, joka lähtisi noin klo 18 Helsingistä. Toinen kysytty lisävuoro on aamulento Kuopiosta Helsinkiin, joka mahdollistaisi esimerkiksi Helsingin keskustassa klo 9 alkavan kokouksen tai tapaamisen. Paine lisävuoroille ja suuremmalle konekoolle on suuri. Pohjois-Savon elinkeinoelämän palautteen perusteella kysyntää voidaan lisätä huomattavasti.

Allekirjoittajat vetoavat vahvasti monipuolisen lentovuorotarjonnan puolesta. Vetoomuksessa esitetään, että lentovuoro Helsingistä Kuopioon (lähtö n. klo 18) pilotoidaan ja rahoitetaan valtion rahoituksella. Määräaikaisella pilotilla voidaan osoittaa vuoron kannattavuus ja perustella vuoron jatkuminen markkinaehtoisesti kokeilun päättyessä.

Vetoomus toimitettiin pääministeri Petteri Orpolle, valtioneuvoston ja omistajaohjausosaston jäsenille, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johdolle, Finnairin väliaikaiselle toimitusjohtajalle Jaakko Schildtille sekä Vice President, Global sales & Channel management Jenni Suomelalle ja Vice President Network Management Perttu Jolmalle.

Lisätietoja antavat:
Kuopion alueen kauppakamari, toimitusjohtaja Kaija Savolainen, kaija.savolainen@kuopiochamber.fi, p. 040 514 884
Kuopion kaupunki, kaupunginjohtaja Soile Lahti, soile.lahti@kuopio.fi
Pohjois-Savon liitto, maakuntajohtaja Tytti Määttä, tytti.maatta@pohjois-savo.fi p. 044 714 2690

Liitteet

pohjoissavonlentoliikennevetoomus14032024 Lataa tiedostoLataa
Aihealueet kannanottoliikennevaikuttaminen Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/maattatytti2024_400x400px.jpg

Tietoa. Taitoa. Tekoja.

Tytti Määttä |Maakuntajohtaja
+358447142690 tytti.maatta@pohjois-savo.fi