Meillä on tietoa. Meillä on taitoa. Teemme tekoja Pohjois-Savolle ja koko Suomelle.

Herokuva

Meillä on tietoa. Meillä on taitoa. Teemme tekoja Pohjois-Savolle ja koko Suomelle.

Tarinamme
Kokonaisturvallisuuden joulukalenteri Avaa

Ideat itävät euroiksi

Itäsuomalaiset ihmiset ja yritykset tunnetaan luovuudesta ja lahjakkuudesta – ja kyllä, itsepintaisuudestakin. Pelkkä luonnonlahjakkuus ei yksin riitä menestykseen. Tarvitaan puitteet ja olosuhteet, joissa jatkuva kehitys on mahdollista. Tässä työssä maakuntien liitot ovat omimmillaan.

Lue lisää

Suo

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Uutiskuva

Itä-Suomen tasavertaiset kehittämismahdollisuudet turvattava

08.12.2023 | Suomen hallituksen on varmistettava Itä-Suomen yhdenvertaiset kehittämismahdollisuudet. Hallituksen on tehtävä päätökset itäisen Suomen energia- ja saavutettavuushankkeiden vauhdittamisesta uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa mahdollisimman nopeasti, vaativat Itä-Suomen maakunnat kannanotossaan.

Uutiskuva

Kosken voitto synnytti nimikkolaulun Ämmäkoskelle

08.12.2023 | Suomalaisen musiikin päivänä julkaistu Koskelle minä laulan -musiikkivideo on ylistyslaulu Varkauden Ämmäkoskelle, Saimaan uhanalaisille vaelluskaloille ja pohjoissavolaiselle elonkirjolle. Kappaleella musiikki ja luonto hengittävät samaa kieltä.

Uutiskuva

Kaupunginjohtajat: Valtakunnallisen Pelastusopiston tukeminen on kustannustehokkain ratkaisu pelastajapulaan

01.12.2023 | Kuopion, Jyväskylän, Joensuun, Mikkelin ja Kajaanin kaupunginjohtajat peräänkuuluttavat koko Suomea koskettavan pelastajapulan ratkaisemiseksi johdonmukaisuutta ja avoimuutta.

Uutiskuva

Älä jää yksin ideasi kanssa – maakuntien liitot ohjaavat kestävälle polulle

30.11.2023 | Itä-Suomen maakuntien liittojen tehtävänä on edistää alueensa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Liitoista löytyy apua ja asiantuntemusta kestävään kehitykseen, kasvuun, kilpailukykyyn ja elinympäristön laatuun liittyvissä kysymyksissä. Katso uusi video! 

Uutiskuva

"Itä-Suomen on päästävä eroon alikehityksen kierteestä"

23.11.2023 | Helsingin yliopiston aluesuunnittelun ja -politiikan professorin Sami Moision mieIestä Itä-Suomen aluekehityksen suunta on saatava kääntymään. "Jos tällaiset asiat jatkuvat pitkään, niillä on erittäin hankalia kerrannaisvaikutuksia alueen kehitykseen."

Uutiskuva

Turvealan murroksessa otetaan isoja askelia

21.11.2023 | Vihreän siirtymän uusien materiaaliratkaisujen ja erityisesti kasvuturpeen korvaavien materiaalien kysynnän odotetaan kasvavan merkittävästi lähivuosina. Myös Pohjois-Savossa on alettu etsimään turpeelle ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja.  Maakunnan yhteistyöryhmä päätti tänään puoltaa JTF-rahoituksen myöntämistä kahdeksalle eri hankekokonaisuudelle.

Kokoukset ja tapahtumat

Kuukauden teko

Viitoskäytävä-hankkeen johtaja Riitta Forsten-Astikainen väitteli kauppatieteiden tohtoriksi Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun Arina-salissa perjantaina 27. lokakuuta. Johtamisen tieteenalaan liittyvän väitöstutkimuksen aihe on Itsereflektio oman osaamisen arvioinnissa. Hän tuo väitöskirjassaan esiin uusia menetelmiä ja tulokulmia tutkia yksilön itsereflektiokyvykkyyttä sekä reflektiota tukevia toimintamalleja. Julkaistu 30.10.2023

Tutustu väitöskirjaan

Vaikuttaminen ja yhteistyö

Kannamme vastuuta koko Suomen turvallisuudesta ja tulevaisuudesta

Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnissa kasvaa suomalaisen elämän edellytykset. Osaamme hyödyntää luontoa ja luonnonvarojamme kestävällä tavalla. Olemme kehittäneet ratkaisuja ja luomme uutta teknologiaa, tuotteita ja palveluja kansainvälisille markkinoille. Meillä on korkeatasoista tutkimusta ja koulutusta.

Lue lisää

Itärata yhdistää puoli Suomea

Itärata on puoli Suomea yhdistävä raideyhteys, joka vaikuttaa koko Suomeen. Itärata yhdistää Porvoon rautateitse pääkaupunkiseutuun ja tuo nykyistä suoremman sekä nopeamman yhteyden Itä-Suomeen Joensuuhun ja Kuopion kautta Kajaaniin asti. Itäradan merkitystä ei lasketa minuuteissa, sillä Itärata on ennen kaikkea itäisen Suomen elinvoiman, liikkumisen ja koko Suomen huoltovarmuuden turvaava hanke.

Lue lisää

Viitoskäytävä – kaikki ja enemmänkin

Viitoskäytävä on elinvoimainen ja menestyvä kasvuvyöhyke, joka lisää koko Suomen hyvinvointia. 900 kilometriä pitkä käytävä Etelä-Savosta Itä-Lappiiin yhdistää eri aluekehitystoimijat.

Lue lisää

Pohjois-Savo tilastoi ja ennakoi

foreSavo on tilasto- ja ennakointisivustomme, joka tarjoaa tietoa maakunnan tulevaisuuden näkymistä ja ajantasaisia tilastoja maakunnan kehityksestä. Tilastotietoja kootaan väestökehityksestä, koulutuksesta, työllisyydestä, elinkeinoelämän kehityksestä ja alue- ja kuntataloudesta.

foresavo.fi