Brändivideo

Tietoa meistä

Missiomme
Aluekehittämisen kärkiosaaja – tietoa, taitoa, tekoja

Visiomme
Maakunnan yhteisen tahdon ja verkostojen rakentaja

  • Vahva asiantuntija
  • Aktiivinen verkostovaikuttaja
  • Arvoa tuottava edunrakentaja

Teemme työtä Pohjois-Savon asukkaiden, kuntien ja elinkeinoelämän hyväksi
Olemme lakisääteinen kuntayhtymä, jossa jokainen pohjoissavolainen kunta (19) on jäsenenä.

Päätehtäviämme ovat aluekehittäminen ja maakuntakaavoitus
Vastuualueisiimme kuuluvat aluekehityksen ja -rahoituksen, maakuntakaavoituksen sekä liikennejärjestelmäsuunnittelun viranomais- ja kehittämistehtävät.

Uutta kasvua ja vetovoimaa maakuntaan
Myönnämme kansallista ja EU-rahoitusta elinkeinojen kasvua ja kilpailukykyä sekä osaamista vahvistaville kehittämis- ja investointihankkeille. EU-ohjelmakaudella 2014–2020 olimme rahoittamassa yli tuhatta hanketta. Niiden avulla Pohjois-Savoon on luotu yli 1 250 uutta työpaikkaa.

Vahvaa asiantuntijuutta
Meillä työskentelee kolmisenkymmentä asiantuntijaa. Suomen maakuntien liitoissa (18) on töissä yhteensä 650 ihmistä. Liittoamme johtaa kuntavaaleissa valituista päättäjistä muodostettu maakuntavaltuusto ja maakuntahallitus.

Kansainvälistymisen edistäminen
Kun astut sisään maakuntataloon, astut Eurooppaan. Edustamme Pohjois-Savoa alueiden Euroopassa. Kehittämällä omaa maakuntaamme kehitämme koko Suomea ja Eurooppaa. Vastaamme Euroopan komission paikallisen Europe Direct -yhteyspisteen toiminnasta.

Pohjois-Savon liiton esittely (pdf)

Historia
Pohjois-Savon liiton (maakuntayhtymän) perussääntö vahvistettiin 19. marraskuuta 1990. Toiminta alkoi seuraavan vuoden alussa. Maakuntayhtymä muodostettiin Pohjois-Savon Maakuntaliitto ry:stä (perustettu 24.10.1936) ja Pohjois-Savon seutukaavaliitosta.