Pohjoissavolaisen luonnon monimuotoisuutta voidaan vaalia vain Pohjois-Savossa

29.04.2024


Puijo Summit – ihmisen ja luonnon yhteisellä polulla
Pe 17.5.2024 klo klo 9–16, Scandic Kuopio (os. Satamakatu 1, Kuopio)
Ohjelma

Pohjois-Savossa on mittaamaton määrä syitä vaalia luonnon monimuotoisuutta. Luontokato ei tapahdu jossakin muualla, vaan se on arkipäivää myös meillä, vaikka emme sitä huomaisikaan. Siksi on otettava käyttöön kaikki keinot luonnon varjelemiseksi. Luontokato ja ilmastonmuutoksen eteneminen ovat merkittäviä uhkia myös ihmisten ja eläinten hyvinvoinnille ja terveydelle.

Yksi uusimmista toimenpiteistä on Puijo Summit -nimeä kantava tapahtuma, joka on omistettu lisäämään tietoisuutta elonkirjosta ja kannustamaan konkreettisiin tekoihin yhteisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.

Tapahtuman järjestäjät laativat päivän aikana pidettyjen asiantuntijapuheenvuorojen ja teemapajojen sisällöistä julkilausuman, joka toimii yhteisenä ohjenuorana tulevaisuuteen. Julkilausuma rakentuu visiosta ihmisen, eläinten ja luonnon yhteisestä polusta, nykytilan haasteiden kuvauksesta ja toimenpiteistä, joilla haasteet ratkaistaan. Sen avulla toimijat sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja valitsevat sopivimmat toimenpiteet. Elonkirjosta syntyy tarina, jossa jokaisella lajilla ja ekosysteemillä on oma roolinsa ja merkityksensä.

Yksi tämän vuoden pääpuhujista on äskettäin WWF Suomen pääsihteerinä aloittanut Jari Luukkonen. Hänen puheenvuoronsa otsikko on luontokadosta luontokestävyyteen. Inspiraatiopuheen pitää myös jääkiekkoseura KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman. Päivän aikana selviää myös se, mitä yhteistä on Luukkosella ja Saksmanilla.

Tapahtumassa puhuvat myös professorit Arto O. Salonen ja Tiina Laatikainen Itä-Suomen yliopistosta, projektikoordinaattori Sanna-Kaisa Rautio ely-keskuksesta sekä Lyonin kaupungin terveysjohtaja Guillaume Fauvel.

Kaikille avoin tapahtuma järjestetään perjantaina 17. toukokuuta Scandic Kuopiossa. Päivä päättyy ilmastokävelyyn, joka lähtee kello 15 jälkeen Scandic Kuopion edestä (os. Satamakatu 1) ja suuntaa Piispanpuiston ja Snellmaninpuiston kautta torille. Kävelyn jatkoksi saa liittyä missä kohti tahansa.

Ilmastokävely on kaikille avoin, hyvän mielen tapahtuma, jossa on mukana tanssijoita, musiikkia ja yhteishuudatuksia. Kävelyn tavoitteena on nostaa yhdessä esiin mahdollisuuksiamme tukea niin ihmisten, luonnon kuin eläintenkin hyvinvointia.

Kolmannen kerran järjestettävän Puijo Summit -tapahtuman takana ovat Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon liitto ja EU-tietopiste Europe Direct Kuopio.

Ilmoittaudu tästä

Ilmoittautuminen päättyy 8. toukokuuta.

Aihealueet elonkirjo Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/sihvonenjari1_400x400px.jpg

Tietoa. Taitoa. Tekoja.

Jari Sihvonen |Viestintäasiantuntija
+358447142653 jari.sihvonen@pohjois-savo.fi