Maakuntapäivän seminaarin aiheena on Pohjois-Savon saavutettavuus ja väylätarpeet

04.08.2023

Liikenneväylien kunto ja maakunnan saavutettavuus ovat tärkeä tekijä Pohjois-Savon yritysten menestykselle ja alueen vetovoimalle. Valtateiden ja rataverkon ohella Pohjois-Savon taloudelle ja ihmisille ovat hyvin tärkeitä vähäliikenteiset tiet, joilla on paljon talouselämän kuljetuksia ja työssäkäynti- ja palveluliikennettä.

Petteri Orpon hallituksen julkistama investointipaketti sisältää Pohjois-Savolle hyvin myönteisesti VT5:n parantamisen Leppävirta–Kuopio-välillä. Moni tärkeä kohde jää kuitenkin edelleen odottamaan Liikenne 12-selontekoa ja Väyläviraston suunnittelu- ja investointiohjelmaa sekä valtion budjettipäätöksiä. Näyttää ilmeiseltä, että valtiontalouden linjaukset tarkoittavat edelleen jatkuvaa perusväylänpidon rahoitusvajetta, mikä näkyy erityisesti vähäliikenteisen tie- ja rataverkon kunnossa.

Miten maassamme päästäisiin pitkäjänteisen ja tarpeisiin riittävän väylärahoituksen tielle? Millaisia ovat Pohjois-Savon kärkiyritysten väylätarpeet? Miten Ukrainan sodan vaikutukset heijastuvat maakunnan yritysten kuljetustarpeisiin ja väyläverkkoon?

Näitä kysymyksiä pohditaan Pohjois-Savon maakuntapäivän seminaarissa tiistaina 15. elokuuta kello 14–16 Kuopion Musiikkikeskuksessa. Pääpuhujana on Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman. Yritysten puheenvuorot esittävät Yaran projektijohtaja Eero Hemming, Olvin asiakaspalvelu- ja hallintojohtaja Marjatta Rissanen ja Keitele Groupin johtaja Matti Kylävainio.

Seminaariin on vapaa pääsy. Osallistumisesta ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon. Seminaarin järjestävät Pohjois-Savon liitto, Savon Sanomat ja Kuopion kaupunki.

Katso tarkempi ohjelma

Aihealueet liikenne Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/martikainenossi2_400x400px.jpg

Tietoa. Taitoa. Tekoja.

Ossi Martikainen |Yhteyspäällikkö
+358447142601 ossi.martikainen@pohjois-savo.fi