Pohjois-Savon saavutettavuus

Maakuntapäivän seminaarin aiheena on Pohjois-Savon saavutettavuus ja väylätarpeet

Päivämäärä: 15.08.2023

Kellonaika: 14:00

Osoite: Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio

Kuopion Musiikkikeskus, kamarimusiikkisali

Liikenneväylien kunto ja maakunnan saavutettavuus ovat tärkeä tekijä Pohjois-Savon yritysten menestykselle ja alueen vetovoimalle. Valtateiden ja rataverkon ohella Pohjois-Savon taloudelle ja ihmisille ovat hyvin tärkeitä vähäliikenteiset tiet, joilla on paljon talouselämän kuljetuksia ja työssäkäynti- ja palveluliikennettä.

Petteri Orpon hallituksen julkistama investointipaketti sisältää Pohjois-Savolle hyvin myönteisesti VT 5:n parantamisen Leppävirta–Kuopio-välillä. Moni tärkeä kohde jää kuitenkin edelleen odottamaan Liikenne 12-selontekoa ja Väyläviraston suunnittelu- ja investointiohjelmaa sekä valtion budjettipäätöksiä. Näyttää ilmeiseltä, että valtiontalouden linjaukset tarkoittavat edelleen jatkuvaa perusväylänpidon rahoitusvajetta, mikä näkyy erityisesti vähäliikenteisen tie- ja rataverkon kunnossa.

Miten maassamme päästäisiin pitkäjänteisen ja tarpeisiin riittävän väylärahoituksen tielle? Millaisia ovat Pohjois-Savon kärkiyritysten väylätarpeet? Miten Ukrainan sodan vaikutukset heijastuvat maakunnan yritysten kuljetustarpeisiin ja väyläverkkoon?

Näitä kysymyksiä pohditaan Pohjois-Savon maakuntapäivän seminaarissa. Pääpuhujana on Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman. Yritysten puheenvuorot esittävät Yaran projektijohtaja Eero Hemming, Olvin asiakaspalvelu- ja hallintojohtaja Marjatta Rissanen ja Keitele Groupin johtaja Matti Kylävainio.

Seminaariin on vapaa pääsy. Osallistumisesta ei tarvitse ilmoittaa ennakkoon. Seminaarin järjestävät Pohjois-Savon liitto, Savon Sanomat ja Kuopion kaupunki.

Ohjelma

14.00 Savolainen sanavalmius -tunnustuspalkinnon jakaminen
14.10 Seminaarin avaussanat, kaupunginjohtaja Soile Lahti, Kuopion kaupunki
14.15 Pääjohtaja Kari Wihlman, Väylävirasto (pdf)
14.50–15.30 Yritysten puheenvuorot

  • Eero Hemming, Yara (pdf)
  • Marjatta Rissanen, Olvi (pdf)
  • Matti Kylävainio, Keitele Group (pdf)

15.30 Keskustelua
15.55 Päätössanat, päätoimittaja Matti Pietiläinen, Savon Sanomat

kirjoittaja

Ossi Martikainen |Yhteyspäällikkö
+358447142601 ossi.martikainen@pohjois-savo.fi
Jaa tapahtuma: