Muutoksen paikka – viestintä ja journalismi ilmastokriisissä

Muutoksen paikka -työpajassa etsimme vastausta kysymykseen, mikä on viestinnän ja journalismin rooli ilmastokriisin ja luontokadon aikakaudella. Haemme näkökulmia siihen, miten viestimme entistä syvällisemmin paikallistason muutoksista ja tulevaisuudesta.

Päivämäärä: 18.11.2022

Kellonaika: 09:00

Osoite: Sepänkatu 1, Kuopio

Maakuntatalo

”Ihmisen aiheuttama ilmaston kuumeneminen uhkaa murentaa koko tuntemamme maailman, mutta emme tunnu tajuavan sitä. Ilmastokriisin lisäksi meillä on viestinnän kriisi. Ihmiset saavat suurimman osan ilmastonmuutosta käsittelevästä tiedostaan mediasta.” – Journalismi 1.5°: Raportti suomalaisen ilmastojournalismin tilasta ja tulevaisuudesta.

Muutoksen paikka -työpajassa etsimme vastausta kysymykseen, mikä on viestinnän ja journalismin rooli ilmastokriisin ja luontokadon aikakaudella. Haemme näkökulmia siihen, miten viestimme entistä syvällisemmin paikallistason muutoksista ja tulevaisuudesta. Tunnemme vastuumme siitä, että ilmastoviestinnällä ja -journalismilla vaikutamme ihmisten arjen turvallisuuden tunteeseen.

Työpaja on tarkoitettu toimittajille, viestinnän ammattilaisille, ilmastonmuutosprojekteissa työskenteleville ja ilmastotutkijoille. Työpajan tuloksia hyödynnetään mm. ilmastoviestinnän yhteistyön ja hanketoiminnan kehittämisessä.

Työpajan ohjelma

9.00–9.15 Miksi Muutoksen paikka? Toimittaja Hanna Partanen, Sulkava-lehti ja ilmastoturvallisuusasiantuntija Jyri Wuorisalo, Savonia-ammattikorkeakoulu

9.15–9.30 Professori Risto Kunelius, Helsingin yliopisto: Ilmastokriisi, polarisaatio, paikallisuus

9.30–9.45 Toimittaja ja ilmastojournalismin asiantuntija Hanna Nikkanen, Long Play: Narratiivisuuden mahdollisuudet ja haasteet ilmastojournalismissa

9.45–10.00 Tutkija Niina Uusitalo, Tampereen yliopisto: Ilmastonmuutoksen spektaakkelista lähikuviin

10.00–10.20 Journalismi 1.5° -raportin kirjoittajat Aino Huotari ja Sandra Järvenpää esittelevät raportin tuloksia.

10.30–12.00 Työpajatyöskentelyä ryhmissä alustajien johdolla. Työpajassa sovelletaan Sitran kehittämää tulevaisuustaajuusmenetelmää. Ryhmissä kahvit, teet ja pikkusuolaista ja -makeaa.

12.00–12.30 Yhteenveto ja lopetus, Hanna Partanen ja Jyri Wuorisalo

Järjestäjät:
Savonia-ammattikorkeakoulu ja Europe Direct Kuopio kumppaneinaan Sulkava-lehti, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto ja Long Play.

Ilmoittaudu tapahtumaan ›

kirjoittaja

Jari Sihvonen |Viestintäasiantuntija
+358447142653 jari.sihvonen@pohjois-savo.fi
Jaa tapahtuma: