Uusi Europe Direct -verkosto aloitti – piste jatkaa Kuopiossa

05.05.2021

Euroopan unionin uusi Europe Direct -viestintäverkosto aloitti toimintansa toukokuun alussa, ja kausi jatkuu vuoden 2025 loppuun. Suomessa toimintansa aloitti yksi uusi Europe Direct -tiedotuspiste, ja seitsemän vanhaa pistettä jatkaa toimintaansa. Verkoston kautta saat tietoa EU-asioista eri puolilla Suomea.

Suomessa verkosto toimii kahdeksalla alueella: Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kainuu, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo ja Satakunta. Pisteitä isännöi viisi maakuntaliittoa ja kolme Leader-ryhmää. Tiedotuspiste löytyy seuraavilta paikkakunnilta: Hamina, Kajaani, Kankaanpää, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki ja Valkeakoski. Uutena tulokkaana joukkoon liittyi Mikkeli.

Paikalliset Europe Direct -pisteet (ED) ovat Euroopan unionin tärkeä vuorovaikutuskanava, jonka kautta saa helposti tietoa Euroopan unionista ja erityisesti EU-kansalaisten oikeuksista ja EU:n toiminnan tavoitteista.

Europe Direct -pisteissä voi vierailla paikan päällä, mutta ne vastaavat kysymyksiin myös sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavilla. Pisteet ovat mukana järjestämässä paikallisia EU-aiheisia yleisötapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Ne vauhdittavat erityisesti keskusteluja Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Pisteiden toimenkuvaa ja roolia on modernisoitu edellisestä kaudesta. Niiden tulee edistää aktiivisesti vuorovaikutusta eri toimijoiden välillä ja erilaisilla sosiaalisen median alustoilla.

– Pidän erittäin hyvänä asiana, että pisteet lisäävät toimintaansa muun muassa sosiaalisessa mediassa, sanoo komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen.

Europe Direct -pisteet toimivat Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston paikallisina yhteyspisteinä ja tekevät yhteistyötä muiden sidosryhmien kanssa. Ne täydentävät ja tukevat Euroopan komission edustustojen ja Euroopan parlamentin tiedotustoimistojen työtä paikallis- ja aluetasolla.

Euroopan laajuisesti verkostossa on yhteensä yli 400 pistettä.

Pohjois-Savon liitto on vuodesta 2013 lähtien vastannut Europe Direct -tiedotuspisteen toiminnasta. Normaalioloissa maakuntatalossa toimivan pisteen päällikkönä työskentelee viestintäasiantuntija Jari Sihvonen.

Suomessa toimivien pisteiden osoitteet ja yhteystiedot »


Lisätietoja:
Jari Sihvonen, viestintäasiantuntija
p. 044 714 2653, jari.sihvonen (at) pohjois-savo.fi

Pia Siitonen, tiedotuspäällikkö
Euroopan komission Suomen-edustusto
p. 040 535 5979, pia.siitonen (at) ec.europa.eu