Tahko Ski Lift Pitch kokoaa yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja kasvuyritykset Tahkolle

31.03.2022

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä bisnestapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Tahkolla järjestetty tapahtuma tuo 6.–7. huhtikuuta yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Tahko Ski Lift Pitchin startup-kisaan on valittu mukaan yli 40 yritystä. Startup-yritysten kisa käynnistyy keskiviikkona kolmen kisapolun kautta, jotka ovat 1) Teollisuuden tulevaisuus, 2) Tekoäly ja data bisneksessä sekä 3) Crazy track.

Kisan kahdella ensimmäisellä polulla mukana on myös kumppaniyrityksiä, jotka etsivät startup-yhteistyön keinoin innovatiivisia ratkaisuita ja kumppanuuksia liiketoimintansa vauhdittamiseen. Kumppaniorganisaatiot ovat Voimatel Oy, Fingrid Oyj, Iisalmen kaupunki ja Siili Solutions Oy. Kolmas, Crazy track, on kaikille startupeille avoin kisapolku.

FiBAN (Suomen bisnesenkeliverkosto) ja EBAN (Euroopan bisnesenkeliverkosto) yhdessä Kuopion kaupungin Invest and Expand Pohjois-Savo -hankkeen kanssa toteuttavat keskiviikkona 6. huhtikuuta kaksiosaisen ohjelmakokonaisuuden, jonka alussa kuullaan Jungle Juice Barin perustajan ja enkelisijoittaja Noora Fagerströmin kansainvälistä kasvua käsittelevä puheenvuoro. Osuuden lopussa huippusijoittajat Noora Fagerström, Aija Bärlund, Audra Shallal (FR) ja Lev Dolgatsjov (EE) perehdyttävät tapahtumakävijät onnistuneen GTM-strategian käytänteisiin.

Maakunnan kärkitoimialoista terveysteknologia ja hyvinvointi ovat vahvasti edustettuna osuuskunta Kuopio Healthin keskiviikkoiltapäivän ohjelmassa, jossa kuullaan mm. KYSin innovaatio- tutkimusjohtaja Juha Töyräksen puheenvuoro tutkimus- ja yritysyhteistyöstä, Antti Poson supertietokoneita käsittelevä esitys sekä Health Capital Helsingin Lauri Kurosen osuus, jossa hän avaa Kansainvälisen terveysteknologiayhteisö HIMSSin toimintaa. Lisäksi lavalla kuullaan Kuopio Healthin jäsenyritysten esittäytymisiä.

Tapahtuma huipentuu torstaina startup-kisan finaaliin Tahkovuoren huipulla Panorama Barissa. Pääpalkinto on 10 000 euroa.

Tahko Ski Lift Pitchin ohjelmassa on tänä vuonna huomioitu entistä paremmin eri kasvuvaiheen yritykset, elinkeinoelämän päättäjät, sijoittajat sekä osaajat.

Pohjois-Savon liitto ja Europe Direct Kuopio -yhteyspiste ovat toimineet Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman kumppaneina alusta lähtien.

Ohjelma (pdf) »
Tahko Ski Lift Pitchin verkkosivut »