Maakuntajohtajan virka julistettiin haettavaksi

03.08.2022

Pohjois-Savon maakuntahallitus päätti tänään julistaa maakuntajohtajan viran haettavaksi, nimittää maakuntajohtajan sijaisen ja valitsi haastatteluryhmän hakemusten käsittelyyn ja haastatteluihin.

Maakuntajohtajalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää käytännön kokemusta maakunnan liiton toimialaan kuuluvista tehtävistä ja edunajamisesta. Hakijoilta odotetaan johtamis- ja yhteistyötaitoja, näkemystä kunta- ja aluepolitiikan tulevaisuudesta sekä hyvää kunnallishallinnon sekä EU:n toiminnan tuntemusta.

Hakuaika päättyy 31. elokuuta. Uuden maakuntajohtajan valitsee maakuntavaltuusto. Virka tulee ottaa vastaan 1.12.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Palkkaus on sopimuksen mukainen. Virasta laaditaan johtajasopimus.

Maakuntajohtajan sijaiseksi nimitettiin Pohjois-Savon liiton aluekehitysjohtaja Satu Vehreävesa. Sijaisuus kestää siihen saakka, kunnes uusi maakuntajohtaja aloittaa virassaan.

Haastatteluryhmän muodostavat maakuntahallituksen varsinaiset jäsenet ja puhe- ja läsnäolo-oikeudella valtuuston puheenjohtajisto sekä va. maakuntajohtaja Satu Vehreävesa ja vs. hallintojohtaja Riikka Pehkonen.

Edellinen maakuntajohtaja Marko Korhonen aloitti elokuun alussa Pohjois-Savon hyvinvointialueen johtajana.


Lisätietoja antavat:
maakuntavaltuuston puheenjohtaja Markku Eestilä p. 050 337 9912
maakuntahallituksen 1. varapuheenjohtaja Pia Hedman p. 044 444 2505
va. maakuntajohtaja Satu Vehreävesa p. 044 714 2648