Kovan luokan nimet tähdittävät Jaakko Tepon tribuuttikonsertteja

31.05.2023

Kuopiossa ja Joensuussa elokuussa järjestettävien Jaakko Tepon tribuuttikonserttien solistit on julkistettu. Ruikonperän Sinfonian solisteina esiintyvät blueskuningatar Erja Lyytinen, hevimetallin pioneeri Marko Hietala ja Happoradio-yhtyeen keulakuva Aki Tykki. Jaakko Tepon poika Ilja Teppo nähdään lavalla yhtyeensä kanssa.

Konserteissa esitetään 12 orkesterisovitusta kuplettiklassikoista, jotka on julkaistu Jaakko Tepon kahdella ensimmäisellä levyllä. Esikoislevy Ruikonperän multakurkku ilmestyi vuonna 1980 ja Onnen kerjäläinen neljä vuotta myöhemmin. 

Kapellimestarina konserteissa toimii Antti Rissanen. Hänen mukaansa alkuperäiset versiot tulevat saamaan sinfonisen kosketuksen.

– Jaakko Tepon materiaali sisältää selkeitä ja vahvoja musiikillisia aihioita, joilla on mukavaa improvisoida sovitustyön parissa. Tyypillisesti pikkuyhtyeversiot sisältävät yhtyeen osalta paljon toistoa eri laulusäkeistöissä. Orkesteriversioissa kappaleisiin on lisätty erilaisia soitinnuksia, soitinvärejä ja uusia musiikillisia elementtejä tuomaan tarinoihin erilaisia vivahteita, kuvailee Rissanen. 

Rissanen on tehnyt itse sovitukset Erja Lyytisen esittämään Ruikonperän rocktähteen ja Aki Tykin Jälkitautiin. Muina sovittajina ovat toimineet Pessi Levanto, Sampo Kasurinen ja Anssi Växby.

– Jaakko Teppo on meille itäsuomalaisille sen tason legenda, että jos joku pyytää mukaan tällaiseen tribuuttiin, siihen vastataan välittömästi “kyllä”. Pääsimme aikoinaan Happoradion kanssa Pörsänmäen Sanomat -tribuuttilevylle versiollamme Rötösrockista, joten on hienoa päästä mukaan tähänkin. Innolla odotan millaisiksi nämä rallit taipuvat sinfoniaorkesterin käsissä, sanoo Aki Tykki.

Juontaja on nilsiäläiskirjailija Antti Heikkinen, joka kokosi vuonna 2016 ilmestyneeseen suureen elämäkertaan köyhän siirtolaisperheen pojan matkan koko kansan rakastamaksi Ruikonperän multakurkuksi.

Ruikonperän Sinfonia -konserttien pääjärjestäjät ovat Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto yhteistyössä Kuopion kaupungin, Joensuun kaupungin, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön KKES ja OLVI-säätiön kanssa. Konsertit ovat osa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntapäivien ohjelmaa.

Kuopion musiikkikeskuksessa konsertti nähdään tiistaina 15. elokuuta kello 19. Orkesterina on Kuopion kaupunginorkesteri. Joensuun Carelia-salissa konsertti uusitaan Joensuun kaupunginorkesterin tahdittamana torstaina 17. elokuuta kello 19.

Liput tulevat myyntiin Lippu.fi:ssä perjantaina 2. kesäkuuta. Konsertin kesto on kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Osta liput tästä

Onko Erja Lyytinen Ruikonperän uusi rocktähti? Mitä Hietalan Markolle tapahtui Tuupovaaran yössä? Tuliko Aki Tykille jälkitauti? Kohtasiko Ilja Teppo Pörsänmäellä ihan oikean tumman miehen vai oliko se kielitaitonsa menettänyt Toivo Ryynänen?

Aihealueet heimotyökulttuuri Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/sihvonenjari1_400x400px.jpg

Tietoa.Taitoa.Tekoja.

Jari Sihvonen |Viestintäasiantuntija
+358447142653 jari.sihvonen@pohjois-savo.fi