Kari Rajamäki: "Maakunta on yhteinen savotta"

07.06.2021

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Seppo Kääriäinen (kesk.) ja maakuntajohtaja Marko Korhonen luovuttivat Kari Rajamäelle isännänviirin.

Nykyisen maakuntavaltuuston viimeisen kokouksen vetänyt Kari Rajamäki haluaisi nähdä Pohjois-Savon maakuntana, jossa tehdään rohkeaa yhteistyötä ja käydään vuoropuhelua maakunnallisessa päätöksenteossa ja aluekehitystyössä.

– Maakunta on maakunnan kunta, jossa päättäjien kasvojen ja sitoutumisen tulee näkyä. Kuntien on toteutettava maakunnan strategiaa yhdessä, hän painotti.

Rajamäen mielestä esimerkiksi Kiuruveden ja Varkauden uudet kaupunginjohtajat Juha-Pekka Rusanen ja Joonas Hänninen näyttävät uudesta maakuntahengestä hyvää esimerkkiä.

– Rusaselle maakunnan elinvoima on joukkuepeliä, jossa elinvoima kumpuaa kokonaisuuden vahvuuksista. Hänninen on puolestaan puhunut kuntajohtajien aktiivisen kuulemisen puolesta koko maakuntaa koskevassa valmistelutyössä.

Rajamäki haastaakin kuntia lisäämään keskinäistä yhteistyötä ja kutsuu samalla kuntien päättäjiä osallistumaan myös Pohjois-Savon liiton työhön.

– Yksin ei enää selvitä. Esitän täyden tehon aikaansaamiseksi kuntajohtajia liiton työryhmiin ja johtoryhmän kokouksiin ja maakunnan avaintoimijoita kuntien strategiatyöhön.

Rajamäen mukaan kärkisijoja ei saada pelkästään kilpailuun osallistumalla, eikä mukavat aina saa tulosta.

– Alueiden kehittämisessä kyse ei ole siitä, kuinka kakkua jaetaan vaan siitä, miten me itäsuomalaiset menestymme yhteen pelaavina seudullisina ja alueellisina joukkueina. Savo ansaitsee onnistumisen!

Seuraavan maakuntavaltuuston jäsenet valitaan kuntien edustajainkokouksessa kuntavaalien tuloksen perusteella. Uuden valtuuston ensimmäinen kokous on syyskuun lopulla.

Maakuntavaltuuston kokouksen esityslista 7.6.2021 »


Lisätietoja antaa:
Kari Rajamäki p. 050 5113135