Jaakko Tepon tribuuttikonsertit myytiin loppuun Kuopiossa ja Joensuussa

08.08.2023

Kuopiossa ja Joensuussa elokuun puolivälissä järjestettävät Jaakko Tepon tribuuttikonsertit on myyty loppuun. Kuopion Musiikkikeskus vetää kaikkiaan 1 024 katsojaa, Joensuun Carelia-salissa on 599 istumapaikkaa.

– Lisäkeikkoja, dynaamista hinnoittelua ja muitakaan kikkakolmosia ei oteta käyttöön. Nämä konsertit ovat ainutkertaisia tilaisuuksia juhlistaa Pohjois-Savolle ja Pohjois-Karjalalle rakkaan kansantaiteilijan juhlavuotta ja elämäntyötä, toteavat maakuntien liittojen viestijät Jari Sihvonen ja Sami Tolvanen.

Iisalmelaissyntyinen kuplettimestari Jaakko Teppo täytti alkuvuodesta 70 vuotta. Ruikonperän Sinfonia -konserteissa kuullaan ensimmäistä kertaa Tepon kappaleita sovitettuina sinfoniaorkesterille ja tunnetuille savolaiskarjalaistaustaisille solisteille. Solisteina nähdään blueskuningatar Erja Lyytinen, hevimetallin pioneeri Marko Hietala ja Happoradio-yhtyeen keulakuva Aki Tykki. Mukana on myös Jaakko Tepon poika Ilja Teppo yhtyeensä kanssa. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Konsertit juontaa Antti Heikkinen, joka on kirjoittanut elämäkerran köyhän siirtolaisperheen pojan matkasta koko kansan rakastamaksi Ruikonperän multakurkuksi.

Konsertit järjestävät Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto yhteistyössä Kuopion kaupungin, Joensuun kaupungin, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kanssa ja OLVI-säätiön kanssa.

– Jaska on Ohtaansalmen silta. Hän yhdistää Savon ja Karjalan heimot. Hän on syntynyt Iisalmen maalaiskunnan Peltosalmen kylässä, opiskellut Kuopiossa ja asunut jo vuosia Pohjois-Karjalassa. Jaskan kielellinen rikkaus on sekoitus siirtokarjalaisuutta ja savolaisuutta. Hän on itse sanonut, että Savo ja Karjala on yhtä ja sammaa, mikä on mielestämme oikein hyvä pitää mielessä yleisemminkin. Yhdessä tehden ja toisiamme kuunnellen homma toimii ja asiat etenevät, Sihvonen ja Tolvanen toteavat.

Konsertit ovat osa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntapäivien ohjelmaa. Kuopion musiikkikeskuksessa konsertti nähdään tiistaina 15. elokuuta kello 19. Orkesterina on Kuopion kaupunginorkesteri. Joensuun Carelia-salissa konsertti uusitaan Joensuun kaupunginorkesterin tahdittamana torstaina 17. elokuuta kello 19.

Uutista päivitetty 9.8.2023.

Lisätiedot:
Viestintäasiantuntija Jari Sihvonen, jari.sihvonen@pohjois-savo.fi, p. 044 714 2653
Viestintäpäällikkö Sami Tolvanen, sami.tolvanen@pohjois-karjala.fi, p. 050 305 7850