Keski-Savoon omat matkamessut

16.01.2024

Loma Savossa -matkamessut tuovat Keski-Savon matkailutoimijat Warkaus-saliin lauantaina 27. huhtikuuta kello 10–15. Sisäänpääsy messuille on maksuton.

Loma Savossa -matkamessut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Warkaus-salissa järjestettävät messut tuovat yhteen paikalliset asukkaat, vapaa-ajan asukkaat sekä matkailupalveluita tarjoavat toimijat Keski-Savosta.

– Kiersimme viime kesänä seudun tapahtumissa kertomassa alueen matkailupalveluista. Tapahtumissa välittyi paikallisten asukkaiden hämmästys, kuinka paljon lähialueella on nähtävää ja koettavaa. Messuilla halutaan nyt vastata tähän tiedontarpeeseen ja tuoda myös lähialueiden asukkaille ja vapaa-ajanasukkaille nähtäville kerralla koko meidän monipuolinen matkailupalvelujen tarjonta, kertoo yritysasiantuntija Kirsi Mutka-Paintola Navitas Kehitys Oy:stä.

Messuilla on mahdollisuus tutustua tarkemmin alueen toimijoihin ja löytää uusia elämyksiä. Messuilta löytyvät myös parhaat ravintolat ja majoitusvaihtoehdot Keski-Savossa.

Messujen järjestämisestä vastaavat Visit Varkaus, Visit Joroinen ja Visit Leppävirta yhteistyössä EU-rahoitteisen PAPUa matkailuun -hankkeen kanssa.

Hankerahoituksen PAPUa matkailuun – matkailijan palvelupolku Keski-Savossa -hankkeeseen on myöntänyt Pohjois-Savon liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Tuen kokonaismäärä on noin 300 000 euroa. Ryhmähankkeen päätoteuttajana toimii Navitas Kehitys Oy ja osatoteuttajana Visit Joroinen ry. Hanke kestää vuoden 2025 loppuun asti.

Saimaata ja Järvi-Suomea

Joroisissa, Leppävirralla ja Varkaudessa matkailee vuosittain noin 50 000 matkailijaa ja yöpymisiä on yhteensä noin 140 000. Alue jakautuu matkailullisesti Saimaaseen ja Järvi-Suomeen. Matkailijoita vetää alueelle erityisesti tapahtumat kuten FinnTriathlon, Joroisten Musiikkipäivät, lypsyjakkaranheiton SM-kisat ja Vekara-Varkaus.

Keski-Savo on suosittu lomanviettopaikka ja alueella on paljon kesämökkejä sekä vapaa-ajan asukkaita. Paikallisille ja loma-asukkaille suunnattua ohjelmaa ja tapahtumaa on kesäaikaan tarjolla paljon.

Kuva: Visit Saimaa

Lisätietoja:
Eero Kiukas, projektipäällikkö
PAPUa matkailuun – matkailijan palvelupolku Keski-Savossa
p. 040 501 4034, eeros.kiukas@navitas.fi