Kokonaisturvallisuuden klusterin rakennustyö käynnistyy Harriet Longan johdolla

31.10.2023

Harriet Lonka on valittu kokonaisturvallisuuden klusterin vetäjäksi Pohjois-Savon liittoon. Kokonaisturvallisuuden konsepti on Longalle ennestään tuttu, sillä hänellä pitkä kokemus varautumisen, riskienhallinnan ja monialaisen turvallisuustyön alalla. Hän on väitöskirjassaan tutkinut valtioneuvoston turvallisuusstrategiatyön toimeenpanoa lainsäädännön kautta.

Lonka siirtyy Pohjois-Savon liittoon Laurea-ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntijan tehtävistä. Hän on viime vuodet toiminut muun muassa tutkijana akatemiahankkeessa Tiedon huoltovarmuus kompleksisessa ympäristössä (IRWIN) sekä osallistunut huoltovarmuusorganisaation arviointiin ja kansallisen turvallisuuden vaikutusarviointia kehittäneeseen VNTEAS-projektiin.

Harriet Lonka pitää kokonaisturvallisuuden klusterin rakentamista erittäin kiinnostavana haasteena.

– On hauskaa päästä viemään kokonaisturvallisuuden vähän teoreettisena pysytellyttä mallia käytäntöön yhdessä innostuneen alueellisen toimijaverkoston kanssa, hän toteaa.

Lonka näkee, että kokonaisturvallisuus osana aluekehittämistoimintaa on uusi linjanveto valtakunnallisella tasolla ja toisaalta selkeästi painopisteeksi otettu koko Itä-Suomen kehittämisessä.

– Pidän alueellista kehittämistä juuri oikeana kontekstina kokonaisturvallisuuden mallin käytäntöön saattamiselle. Samalla näen tämän toimintamme vahvasti alueellisena pilottina, joka palvelee koko Suomen tarpeita. Klusterityöhän ulottaa yhteistyöverkostonsa projektisuunnitelmamme mukaisesti alusta asti myös maakuntarajojen yli ja siten koko Suomeen, hän painottaa.

Hankeassistenttina Pohjois-Savon kokonaisturvallisuuden klusteri -hankkeessa aloittaa teologian maisteri Sari Murtonen. Hän on toiminut valtakunnallisen kehittämisohjelman projektiasiantuntijana Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa.

Pohjois-Savon kokonaisturvallisuuden klusteri -hanke kestää lokakuuhun 2026 saakka.

Hankkeen esittely

Kuva: Jari Laukkanen

Lisätietoja:
Harriet Lonka
p. 0400755475, harriet.lonka@gmail.com

Aihealueet kokonaisturvallisuus Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/isolaannaelina400x400px.jpg

Tietoa. Taitoa. Tekoja.

Annaelina Isola |Suunnittelujohtaja
+358447142609 annaelina.isola@pohjois-savo.fi