Yrityksiä kutsutaan Pohjois-Savon Matkailu Oy:n osakkaiksi

17.01.2023

Pohjois-Savon maakunnallisen matkailuorganisaation, Pohjois-Savon Matkailu Oy:n perustamisvalmistelut etenevät. Suunnitteilla olevan yhtiön tehtävänä on maakunnan kansainvälisen matkailun kehittäminen ja yhteistyön koordinointi.

Yhtiön toiminta jakautuu neljään osa-alueeseen: matkailun yhteistyön ja kehittämisen koordinointi, alueen matkailuelinkeinon edustaminen ja edun ajaminen, matkanjärjestäjäyhteistyö ja tiedolla johtaminen.

– Tarvitsemme tämän yhtiön valvomaan toimialamme etuja ja koordinoimaan yhteistyötä. Toivottavasti mahdollisimman moni yritys lähtee mukaan tekemään kansainvälisen matkailun kasvua. Tässä onnistumme vain, jos meillä kaikilla on yhteinen suunta. SkiOne Group Oy ja Kuopio-Tahko Markkinointi Oy ovat mukana, kommentoi asian tärkeyttä Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Suutarinen.

Osakkaaksi minimissään 1000 eurolla

Yhtiön tavoiteltu osakepääoma on 200 000 euroa, josta kunnat ja kaupungit kattaisivat 75 prosenttia ja yritykset 25 prosenttia. Yhtiön perusrahoitus koostuu jatkossa samansuuruisesta, omistajilta osakassopimuksessa sovittavalla tavalla, kerättävästä perusrahoituksesta. Yhtiö voi tarvittaessa hyödyntää myös hankerahoitusta. Osakassopimusta valmistelee parhaillaan Ernst & Young.

Yhden osakkeen hinta on 1000 euroa ja tämä on myös minimi-investointi. Yritysten toivotaan investoivan liikevaihdon suhteessa niin, että ne yritykset, joiden liikevaihto ylittää 2 miljoonaa euroa investoivat 2000 euroa ja alle 2 miljoonan euron yritykset 1000 euroa. Alueen veturiyritysten kanssa rahoituksesta sovitaan erikseen.

Yhtiö perustetaan keväällä 2023

Osakasyritykset ovat etusijalla Pohjois-Savon Matkailu Oy:n toiminnassa, toimenpiteitä suunniteltaessa ja mukana mm. matkajärjestäjäyhteistyössä, kuten markkinoinnissa ja tutustumismatkoilla. Nyt osakkaaksi tulevat pääsevät myös vaikuttamaan osakassopimukseen. Yhtiön perustamisasiakirjat ja osakassopimus käsitellään osakaskokouksessa helmikuussa, jonka jälkeen viralliset sitoumukset tehdään. Yhtiö perustetaan keväällä 2023.

– Alueorganisaatio on tärkeä, sillä matkailu on yksi maailman nopeimmin kasvavia ja kilpailluimpia toimialoja. Ilman alueen yhteistä strategiaa, markkinatietoa, koordinoituja kehittämistoimenpiteitä ja markkinointia on kansainvälisessä kilpailussa mahdotonta pärjätä, toteaa Pohjois-Savon Lakeland 2 -hankkeen matkailuasiantuntija Sanna Tarssanen.

Kiinnostuneita yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan 31.1.2023 mennessä ottamalla yhteyttä Sanna Tarssaseen.

Lisätietoja antaa:
Sanna Tarssanen, matkailuasiantuntija
Pohjois-Savon Lakeland 2 -hanke
p. 044 785 6669, sanna.tarssanen@savonia.fi

Kuva: Wille Markkanen