Ministeri Hanna Sarkkinen ja UEF:n opiskelijat keskustelevat 1.11. Euroopan tulevaisuudesta

26.10.2021

Minkälainen on Euroopan tulevaisuus? Mitä ratkaisuja sosiaalinen Eurooppa tarjoaa? Mitä olisivat sosiaalisesti oikeudenmukaiset ilmastotoimet? Millaiset ovat nuorten tulevaisuuden näkymät työelämässä, hyvinvoinnissa ja osallisuudessa? Tule tapaamaan sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkista ja keskustelemaan sosiaalisesti kestävästä Euroopasta maanantaina 1.11.2021 klo 11.15–13.15. Tilaisuus järjestetään Piispantalossa (os. Piispankatu 8, Kuopio).

Tilaisuudessa pohditaan myös muun muassa, miten EU tukee kaikkien yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja moninaisuutta, millä tavalla EU tukee Euroopan reuna-alueiden hyvinvointia, mikä nuoria puhututtaa ja huolettaa ja miten he haluaisivat itse vaikuttaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat keskustelevat Euroopan sosiaalisesta tulevaisuudesta. Keskustelemassa ovat myös Maria Kokkonen Euroopan komission Suomen-edustustosta, Paula Saikkonen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta sekä Pauliina Ryökäs Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksesta. Itäsuomalaista näkökulmaa keskusteluun tuo Helena Länsimies Mieliteko-ohjelmasta (ESR).

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää tilaisuuden yhteistyössä Pohjois-Savon liiton, Europe Direct Kuopion ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Tilaisuus on kaikille avoin ja edellyttää ennakkoilmoittautumista 31.10. mennessä tällä lomakkeella. Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksen kautta ja lähetyksen aikana on mahdollista lähettää kysymyksiä. Toivotamme yleisön aktiivisesti mukaan keskusteluun! Keskusteluosuuden jälkeen avataan Europe Directin Kuopion piste Pohjois-Savon maakuntatalolla.

Suomalaisministerit kiertävät syksyllä ja talvella Suomea kuuntelemassa suomalaisten ajatuksia ja toiveita Euroopan tulevaisuudesta. Kansalaisten viestit välitetään osaksi EU-tason pohdintaa siitä, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa. Eurooppa olemme me -keskustelu on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia.

Linkki verkkolähetykseen (YouTube) »


Lisätietoja:
Ministerin erityisavustaja Jiri Sironen, STM, p. 040 4509 077, etunimi.sukunimi (at) gov.fi (ministerin haastattelupyynnöt)
Asiantuntija Juuli Hakulinen, STM, p. 0295 163 651, etunimi.sukunimi (at) gov.fi
Viestintä-asiantuntija Jari Sihvonen, Europe Direct Kuopio, p. 044 7142653, jari.sihvonen (at) pohjois-savo.fi