Kuopion vesiklusteri mukana Aquatech Amsterdamissa

14.10.2021

Kuopion vesiklusteri ja Blue Economy Mikkeli osallistuvat vesialan Aquatech Amsterdam messuille, jotka järjestetään marraskuun alussa Alankomaissa. Aquatech Amsterdam on yksi maailman suurimmista vesialan tapahtumista käsittäen prosessi-, juoma- ja jätevesiveden käsittelyn.

– Messuille osallistuminen antaa Kuopion vesiklusterille ja Blue Economy Mikkelille ainutlaatuisen tilaisuuden tavata vesialan ammattilaisia ympäri maailmaa pitkän etä- ja hybridityöjakson jälkeen, sanoo BEM:n ohjelmakoordinaattori Panu Jouhkimo.

Nelipäiväinen tapahtuma yhdistää yli 18 000 vesialan asiantuntijaa ja yli 650 näytteilleasettajaa. Laajojen koronasulkujen jälkeen messut ovat virkistävä mahdollisuus osallistua inspiroiviin seminaareihin ja tilaisuuksiin, ajankohtaisiin pyöreän pöydän keskusteluihin, Aquatech Innovation Award Show -tapahtumaan sekä vierailla eri näytteilleasettajien osastoilla.

– Kuopion vesiklusteri ja Blue Economy Mikkeli vastaavat suomalaisen vesiosaamisen ja innovaatioiden voimakkaaseen kysyntään erityisesti kiertotaloudessa ja digitalisaatiossa, sanoo KWC:n tutkimuspäällikkö Patryk Wójtowicz, jonka vastuualueena on kansainvälistyminen.

Osallistumalla Aquatech 2021 -ohjelmaan kansallisella yhteistyöllä pyritään rakentamaan vahvoja ja monipuolisia kansainvälisiä kumppanuuksia.

Kuopion vesiklusteri ja Blue Economy Mikkeli

Kuopion vesiklusteri (KWC) on erikoistunut suomalaiseen vesiosaamiseen tarjoten tuotekehitys-, testaus- ja kaupallistamispalveluja. KWC yhdistää yliopistojen verkostot sekä vesialalle keskittyvät monialaiset kansalliset tutkimuslaitokset. KWC toimii kasvun ja innovoinnin edistämisen yhteistyöverkostona start-upeille sekä pienille, keskisuurille ja suurille yrityksille.

Blue Economy Mikkeli (BEM) on osa ekoteollisuuspuistoa, jossa yhdistyvät kunnallisten ja teollisten materiaalikiertojen hyödyntäminen osana veden kiertotaloutta. Huippuosaaminen tutkimuksessa, maailmanluokan TKI-ympäristö ja yhteistyö yritysten kanssa luovat edellytykset uusien ratkaisujen ja palvelujen kehittämiselle, niiden kaupallistamiselle sekä liiketoiminnan kehittämiselle. Huippuluokan MBR-jätevedenpuhdistamo täysimittaisine jätevedenkäsittelyä ja veden talteenottoa koskevine testaus- ja pilotointiympäristöineen, tekee BEM:stä ainutlaatuisen alustan ja yhteistyöverkoston yrityksille ja TKI-toimijoille.


Lisätietoja antavat:

Patryk Wójtowicz, tutkimuspäällikkö, Kuopion vesiklusteri (KWC), Savonia-ammattikorkeakoulu
p. +358 44 785 55 64, patryk.wojtowicz (at) savonia.fi

Panu Jouhkimo, ohjelmakoordinaattori, Blue Economy Mikkeli, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
+358 44 598 6854, panu.jouhkimo (at) mikseimikkeli.fi