Itä-Suomen maakuntiin vastuullisen matkailun verkostoyhteistyöhanke

01.07.2021

Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakuntien alueella käynnistyy syyskuun alussa matkailun verkostoyhteistyöhanke. Pro Lakeland – vastuullisen matkailun verkostoyhteistyö Itä-Suomessa -hanketta rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

– Lakeland-alueen visiona on olla vuoteen 2030 mennessä maailman kiinnostavin järvialue, vetovoimainen ja tunnettu ympärivuotinen rentouttavan loman kohde. Maakuntien yhteisellä verkostohankkeella on tärkeä rooli tämän vision saavuttamisessa, toteaa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Jarno Turunen.

Hankkeen toimenpiteiden päätoteuttajana on Pohjois-Karjalan matkailun kehittämis- ja markkinointiorganisaatio VisitKarelia. VisitKarelian ja maakuntien liittojen lisäksi hankkeessa on kumppaneina myös alueen muita keskeisiä matkailuorganisaatioita. Hankkeen tavoitteena on luoda itäisen Lakeland-alueen yritysten uudistumista, kasvua ja kansainvälistymistä vauhdittava yhteinen sopimusperustainen matkailuverkosto.

– Isossa osassa itäistä Suomea matkailun merkittävin kasvu tulee vastuullisesta luontomatkailusta. Hankkeessa luodaan yhteinen vastuullisen ja kestävän tekemisen kehittämispolku yritysten tukemiseen. Vastuullisuuden ohella merkittäviä teemoja ovat kiertomatkatuotteet, digitaaliset myyntikanavat sekä alueiden saavutettavuus. Myös matkailualan sisäisten ja ulkoisten trendien ja muutosten ennakoinnin sekä tiedolla johtamisen kehittäminen kuuluvat hankkeen toimenpiteisiin, VisitKarelian toimitusjohtaja Auli Kauppinen kertoo.

Pro Lakeland – vastuullisen matkailun verkostoyhteistyö Itä-Suomessa -hankkeen rahoitus on myönnetty osana Työ- ja elinkeinoministeriön aluekehittämisen teemaverkostojen ja kehittämisvyöhykkeiden rahoitusta 80 000 euroa.


Lisätietoja
Jarno Turunen, yhteyspäällikkö, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
p. 0400 818 352 jarno.turunen (at) pohjois-karjala.fi

Auli Kauppinen, toimitusjohtaja, VisitKarelia
p. 040 7070 359 auli.kauppinen (at) visitkarelia.fi