Pohjois-Savon liitto teki ylijäämäisen tilinpäätöksen

22.03.2021

Pohjois-Savon liitto teki viime vuonna reilusti ylijäämäisen tuloksen, noin 177 00 euroa, selviää maakuntahallituksen tänään hyväksymästä tilinpäätöksestä.

Liiton jäsenkunnat maksoivat viime vuonna maksuosuuksia varsinaiseen toimintaan noin 2,38 miljoonaa euroa, mikä on prosentin enemmän kuin edellisenä vuonna. Lisäksi jäsenkunnat maksoivat Pohjois-Savon kehittämisrahastoon 260 000 euroa.

Liiton kokonaistoimintatuotot pienenivät noin 24 prosenttia johtuen pääasiassa projektien osuuden vähenemisestä. Samasta syystä myös kulut pienenivät noin 30 prosenttia. Myös koronapandemia vaikutti kustannussäästöihin.

– Tilikausi on ylijäämäinen ja henkilöstön poissaolot ovat merkittävästi vähentyneet, joten vuoteen myös näiltä osin voi olla kohtuullisen tyytyväinen. Uudistetun strategian mukaisesti tehdään työtä sitkeää, väsymätöntä työtä, oltiinpa sitten millaisen kriisin keskellä hyvänsä. Se on sitä iskunkestävyyttä, summasi maakuntajohtaja Marko Korhonen.

Hallitus päätti esittää maakuntavaltuustolle, että ylijäämä 176 951 euroa siirretään omaan pääomaan edellisten tilikausien ylijäämätilille.

Maakuntahallituksen kokous 22.3.2021 »