Itäisen Suomen maakuntien videolahja Pohjois-Karjalalle oli todellista SuomiLovea – Karjalan kunnailla tavoitti somekansan

26.03.2021

Viime viikon keskiviikkona (17.3.) julkistettu uusi sovitus Karjalan kunnailla -laulusta on puhutellut suomalaisia. Kyseessä oli Etelä-Savon, Etelä-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Savon maakuntien sekä Saimaa-ilmiön tervehdys 300 vuotta täyttävälle Pohjois-Karjalan maakunnalle. Musiikkivideo on tavoittanut pelkästään Pohjois-Karjalan maakunnan Facebook-sivuilla yli 220 000 henkilöä.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ylläpitää Facebookissa koko maakunnalle omistettua Pohjois-Karjala -tiliä. Seinällä julkaistu musiikkitervehdys on tavoittanut tähän mennessä 224 000 henkilöä (tilanne 31.3.). Sitä on jaettu 1 850 kertaa. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton YouTube-kanavalla videolle on kirjattu noin 17 000 katselukertaa. Instagramissa on puolestaan reilut 2 500 katselukertaa.

Naapurimaakuntien yllätys vaikuttikin siihen, että Pohjois-Karjala nousi Brandsomen Suomen seuratuimmat ja nosteessa olevat brändit -listalla viikon 11 toiseksi seuratuimmaksi Facebook-seinäksi 758 uudella seuraajalla. Listan ensimmäisenä oli ikoninen Eppu Normaali 1 102 uudella seuraajalla.

– Naapurimaakuntien ja Saimaa-ilmiön lahja oli todella hieno ele ja alleviivasi itäisen Suomen yhteishenkeä. Musiikkivideo oli huikeasti toteutettu ja se kosketti ihmisiä. Olemmekin saaneet lukuisia viestejä sovituksen herättämistä tunteista – kylmistä väreistä ja liikutuksesta. Myös videon ajoitus osui kohdalleen, ihmiset kaipaavat juuri nyt tällaisia elämyksiä. Meillä on menossa 300 hyvää tekoa -kampanja juhlavuoden kunniaksi, joten tämä yllätys on todellakin yksi niistä hyvistä teoista, maakuntajohtaja Markus Hirvonen sanoo.

Idea sinfonisiin mittoihin kasvavasta onnittelulaulusta syntyi viime vuoden lopulla Kuopiossa. Kuopion Musiikkikeskuksessa äänitettyä ja kuvattua musiikkivideota oli tekemässä yli 60 ihmistä. Koskettavan laulun tulkitsee Juho Väliaho.

Karjalan kunnailla 2021 -musiikkivideo YouTubessa »
Video Facebookissa »
Pohjois-Karjalan 300-vuotisjuhlavuosi »


Lisätiedot:
Markus Hirvonen, Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja
p. 050 357 7739, markus.hirvonen (at) pohjois-karjala.fi

Sami Tolvanen, viestintäpäällikkö
p. 050 305 7850, sami.tolvanen (at) pohjois-karjala.fi