Pohjois-Savon maakuntakaavoituskatsaus on valmistunut – kaavaluonnoksia nähtäville loppuvuodesta

25.02.2021

Kuluva vuosi on Pohjois-Savon liitossa tiivistahtinen. Parhaillaan laaditaan Pohjois-Savon maakuntakaavan 2040 2. vaiheen luonnosvaihtoehtoja, viimeistellään selvityksiä ja tehdään vaikutusten arviointia. Lisäksi alueen tuulivoimapotentiaalista saadaan uutta tietoa kesään mennessä.

Maakuntakaavan kaksi luonnosvaihtoehtoa, jotka ovat nimeltään Kyvykäs uudistuja ja Rohkea kasvaja, tulevat nähtäville loppuvuodesta 2021.

Joroinen liittyi Pohjois-Savoon tämän vuoden alussa.

– Joroisten mukana meillä tuli voimaan kolme uutta maakuntakaavaa Etelä-Savosta. Voimassa olevat maakuntakaavat esitellään kaavoituskatsauksessa, sanoo kaavoituspäällikkö Annaelina Isola.

Isolan mukaan kaavoitusaktiivisuus on säilynyt melko korkeana Pohjois-Savon kunnissa.

– Kunnat ovat onnistuneet kaavoittamaan ja toteuttamaan asuntoja joukkoliikenteen solmukohtien äärelle. Pohjois-Savon voimassa olevissa maakuntakaavoissa osoitetaan yhdyskuntarakenteen eheyttämistarvemerkinnöillä keskeisiä rautatieasemien seutuja.

Asukasmäärät kilometrin säteellä rautatieasemista ovat viimeisen vuosikymmenen aikana kasvaneet Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Nousua on ollut myös Iisalmessa (+50 asukasta) ja Varkaudessa (+20 asukasta).

Liitteet

psl-kaavoituskatsaus-2021 Lataa tiedostoLataa
Aihealueet maakuntakaavoitus Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/isolaannaelina400x400px.jpg

Lisätietoja

Annaelina Isola |Suunnittelujohtaja
+358447142609 annaelina.isola@pohjois-savo.fi