Savolainen kirjailijailta – valokeilassa Sirpa Kähkönen

Päivämäärä: 20.03.2024

Kellonaika: 17:00

Osoite: Narinkka 2, Helsinki

Kulttuurikasarmi Events


Kuva: Laura Malmivaara

Savolainen kirjailijailta järjestetään vuosittain Minna Canthin kunniaksi. Tilaisuus nostaa valokeilaan nykypäivän savolaisia kirjailijoita.

Tänä vuonna kirjailijaillan päävieras on kuopiolaissyntyinen Sirpa Kähkönen. Hän on yhteiskunnallisiin ja historiallisiin aiheisiin erikoistunut kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu romaaneja, novelleja, näytelmiä ja tietokirjallisuutta. Hän voitti vuoden 2023 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon teoksellaan 36 uurnaa. Romaani voitti myös Runeberg-kirjallisuuspalkinnon yleisöäänestyksen eli varjo-Runebergin.

Savonia-kirjallisuuspalkinnon Kähkönen on voittanut kahdesti. Vuonna 1999 hän sai sen Kuopio-sarjan ensimmäisestä romaanistaan Mustat morsiamet. Vuonna 2021 hän voitti palkinnon romaanillaan Vihreä sali.

Kirjailijaillan järjestää Pohjois-Savon liitto yhteistyössä Pohjois-Savon valtuuskunnan kanssa. Tapahtumapaikkana on Kulttuurikasarmi Helsingissä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittautumisaika päättyi tiistaina 12. maaliskuuta.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

"36 uurnassa arkistoaineistot, kuullut tarinat, muistot ja jopa valemuistot kietoutuvat sujuvasti yhteen. Kieli soi, helisee, raportoi, runoilee, elää mukana tuskassa ja kantaa mukanaan suvun historiaa." – Runeberg-palkintoraadin perustelut

Tapahtuma HS Menokoneeessa

kirjoittaja

Ossi Martikainen |Yhteyspäällikkö
+358447142601 ossi.martikainen@pohjois-savo.fi
Jaa tapahtuma: