Sävelretki savolaisuuteen -konsertti

Pohjois-Savon maakuntapäivän konsertti Sävelretki savolaisuuteen käynnistää Kuopion Musiikkikeskuksen syyskauden mukaansatempaavalla ja monipuolisella musiikilla. Luvassa on yllättävää, uutta ja ennenkuulumatonta!

Päivämäärä: 15.08.2022

Kellonaika: 17:00

Osoite: Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio

Kuopion Musiikkikeskus

 

Yllättävää, uutta ja ennenkuulumatonta!

Konsertin ohjelma kuljettaa yleisön sävelretkelle savolaiseen mielenmaisemaan – ja tunnelmasta toiseen. Aluksi Savonmaa!-orkesteri tarjoilee savolaisia ja savonmielisiä ikivihreitä ennenkuulemattomina jazz-versioina.

Jatsista siirrytään moderniin poppiin. Piela on nelihenkinen suomenkielistä poprock-musiikkia soittava yhtye, jonka jäsenet ovat Kuopiosta ja Pielavedeltä. Se esittää toukokuussa ilmestyneen Pimeää pakoon -esikoislevyn kappaleita yhdessä Tahdistin-jousiorkesterin kanssa.

Sävelretkellä nähdään myös Aapelia aukiolla. Se on uusi yhteisöteatteriproduktio, jonka kohtaukset on dramatisoitu Aapelin eli kirjailija ja pakinoitsija Simo Puupposen teksteistä. Työryhmässä ovat mukana Tiina Naumanen, Janne Puustinen, Antti Heikkinen, Kaisa Ritola ja Arttu Rautiainen. Teosta esitetään 29.8.–3.9. Kuopion keskustan ja lähialueiden puistoissa.

Konsertin päätteeksi lavalle nousee Kuopiosta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä Olli Halonen, joka tunnetaan erityisesti Pohjola-hitistään. Kappaleensa itse säveltävä ja sanoittava artisti on aiemmin myös muun muassa soittanut rumpuja useammassa eri kokoonpanossa. Laulut saavat vaikutteita artistin omasta ja lähipiirin elämästä, omakohtaisissa teksteissä käsitellään koko elämän kirjoa ja rohkeasti myös sen kipukohtia.

Kuopion Musiikkikeskuksen lavalla jaetaan järjestyksessään kuudes Savolainen sanavalmius -palkinto. Palkinnon aiemmat saajat ovat Antti Holma, Sakari Kuosmanen, Mari Perankoski, Jaakko Teppo ja Ilkka Herola. Tunnustuspalkinnon myöntävät Pohjois-Savon liitto ja Savon Sanomat.

Konsertin juontaa näyttelijä Sohvi Roininen. Kesto on noin 75 minuuttia.

Maakuntapäivän konsertin järjestävät Pohjois-Savon liitto, Savon Sanomat ja Kuopion kaupunki.

Liput 14 € + tilausmaksut alkaen 1,50 €. Palkkiot vaihtelevat lipun hinnan ja ostopaikan mukaan.

Pohjois-Savon liitto ja Savon Sanomat herättivät maakuntapäivän henkiin 2017, ja sitä on vietetty vuosittain elokuun 15. päivä. Päivän ajankohta on valittu Tavinsalmen hallintopitäjän perustamispäivän (15.8.1547) mukaan. Tavinsalmi oli ensimmäinen hallinnollinen yksikkö, joka kattoi lähes koko nykyisen maakunnan.

Jaa tapahtuma: