Mitkä ovat ruokasektorin näkymät Suomessa?

Päivämäärä: 25.09.2025

Kellonaika: 09:00

Osoite: Tulliportinkatu 31, Kuopio

Kuopion kaupungintalo, juhlasali

Miltä vaikuttavat Suomen maa- ja elintarviketalouden lähivuosien näkymät – lähteekö ruokavienti vetämään, miten kehittyvät maatalousyrittäjien markkinatuotot, elintarviketeollisuus ja ruuan hinta? Entä miten ennusteen arviot peilautuvat Pohjois-Savoon?

Tervetuloa mukaan, kun Pellervon taloustutkimus PTT julkistaa syksyn ennusteensa maa- ja elintarviketaloudesta Kuopiossa 25. syyskuuta 2025. Miten ruuan hinta lähivuosina kehittyy, miten kotimainen maatalous menestyy ja millaisia ovat ruokaketjun kasvunäkymät?  Voit seurata tilaisuutta myös verkkolähetyksenä.

Tilaisuudessa kuullaan myös paikallisten alan toimijoiden näkemyksiä maatalouden ja koko ruokasektorin tilanteesta ja tulevaisuudesta. Lisäksi pohdimme, mitkä ovat Pohjois-Savon vahvuuksia ja millaista kehitystä alueella tapahtuu. Entä mitä muut maakunnat voisivat oppia savolaisilta?

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille maa- ja elintarviketaloudesta kiinnostuneille! Tapahtuman järjestävät yhteistyössä PTT, Kuopion kaupunki, Valio, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Savon Agri-Food klusteri.

Tilaisuus alkaa aamukahvilla ja vapaalla jutustelulla klo 9.00 ja varsinainen ohjelma 9.30.

Tilaisuuden ohjelma

Avaus, Kuopion kaupunginjohtaja Soile Lahti

Mikä on talouden laaja kuva syksyllä 2025? toimitusjohtaja Markus Lahtinen, Pellervon taloustutkimus

Osuuskunta Maitosuomen puheenvuoro: toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen, Osuuskunta Maitosuomi, Valioryhmä

Syksyn 2025 maa- ja elintarviketalouden ennuste: PTT:n maatalousekonomistit

Paneelikeskustelu: Maa- ja elintarviketalouden näkymät Pohjois-Savossa ennusteen valossa – teemoina mm. investoinnit, vienti, tulevaisuuden osaajat ja huoltovarmuus. Paneelin puheenjohtajana toimii maakuntajohtaja Tytti Määttä.

Paneelissa mukana:

  • lypsykarjatilayrittäjä Jarkko Hyttinen, Sonkajärvi
  • toimitusjohtaja Mikko Junttila, Osuuskauppa PeeÄssä
  • lehtori Kati Partanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
  • siipikarjaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä, Atria
  • ruokaviennin kasvujohtaja Jukka Vainionpää, Ruokatieto Yhdistys ry
  • tutkimusjohtaja Sari Forsman-Hugg, PTT

Kysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuus päättyy noin klo 12.

Voit ilmoittautua joko lähitilaisuuteen tai verkkolähetykseen, mutta keskusteluun osallistuminen ja kysymysten esittäminen on mahdollista vain paikan päällä.

Ilmoittaudu tapahtumaan ›
Jaa tapahtuma: