Mikä Unkaria riivaa?

Päivämäärä: 25.09.2023

Kellonaika: 17:00

Osoite: Maaherrankatu 12, Kuopio

Pääkirjasto, kokoussali (1. krs)

Unkari on herättänyt viimeisen vuosikymmenen ajan kasvavaa huomiota poliittisen ja yhteiskunnallisen kehityksensä vuoksi muualla Euroopassa. Maan kehityksessä huolta ovat aiheuttaneet oikeusvaltiokehitys, korruptio ja maan sitoutuminen Euroopan unionin politiikkoihin ja periaatteisiin. Unkari on noussut näkyvään rooliin myös Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyshakemusten hyväksymistä pantatessaan.

Toisaalta Unkari on historiallisista ja kulttuurisista syistä monelle suomalaiselle tärkeä maa. Pitkäaikainen ystävyystyö ulottuu valtakunnalliselta paikalliselle tasolle, minkä kautta monilla instituutioilla ja ihmisillä on edelleen läheiset suhteet.

Tervetuloa kuulemaan ulkoministeriön entisen valtiosihteerin ja urallaan mm. Suomen suurlähettiläänä toimineen ulkoasiainneuvos Pertti Torstilan alustavan Unkarin tilanteesta kirjansa Komennus Budapestiin pohjalta ja keskustelemaan aiheesta.

Luento- ja keskustelutilaisuuden puheenjohtajana toimii dosentti, toimittaja, VT, TT Pekka Niiranen. Tilaisuuuden järjestävät yhteistyössä Pohjois-Savon liitto, Europe Direct Kuopio, UKK-seura, Paasikivi-Seura ja Kuopion Isänmaallinen Seura.

Ohjelma
Tilaisuuden avaus ja vieraan esittely, Pohjois-Savon liiton yhteyspäällikkö Ossi Martikainen
Mikä Unkaria riivaa? Pertti Torstila
Keskustelua
Päätössanat, Pekka Niiranen

Huom! Tilaisuus pidetään Kuopion kaupunginkirjaston kokoussalissa.

Kuva

kirjoittaja

Ossi Martikainen |Yhteyspäällikkö
+358447142601 ossi.martikainen@pohjois-savo.fi
Jaa tapahtuma: