Eläköön elonkirjo!

Elonkirjon päivä kutsuu kaikki juhlimaan 40-vuotiasta Tiilikkajärven kansallispuistoa sunnuntaina 22. toukokuuta Metsäkartanolle.

Päivämäärä: 22.05.2022

Kellonaika: 11:00

Osoite: Metsäkartanontie 700, 73900 Rautavaara

Metsäkartano

Eläköön elonkirjo -teemapäivä kutsuu juhlimaan 40 vuotta täyttävää Tiilikkajärven kansallispuistoa sunnuntaina 22. toukokuuta Rautavaaran Metsäkartanolle, joka niin ikään täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Päivän ohjelmassa on kelien salliessa opastettuja yhteisretkiä Metsäkartanon lähimaastoon. Nuoriso- ja luontomatkailukeskuksessa on esillä valokuva- ja linnunpönttönäyttely. Myös muuta ohjelmaa on luvassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy klo 11–16 välillä.

Päivän aikana julkistetaan Tiilikkajärven laajennusta koskeva suunnitelma. Master Planin tekijä Tiia Kampman esittelee kävijöille kansallispuistoa ja sen tulevaisuuden näkymiä.

– Pohjois-Savon liiton rahoituksella tehty Master Plan on kokonaisvaltainen suunnitelma, joka sisältää kansallispuiston laajennuksen lyhyen ja pitkän aikavälin kehittämisen sekä toimenpiteet ja rahoitustarpeet, mikäli puistolaajennus toteutuu, Kampman kertoo.

Elonkirjon teemapäivä kokoaa yhteen monta erillistä teema- ja juhlapäivää. Samana päivänä (22.5.) vietetään YK:n kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden päivää. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä luonnon monimuotoisuudesta sekä tehdä tutuksi ympäristönsuojelua.

Tiistai 24. toukokuuta on eurooppalainen juhlapäivä Euroopan kansallispuistojen kunniaksi. Päivä juontaa juurensa Euroopan ensimmäisistä kansallispuistoista, jotka perustettiin 24.5.1909. Ensimmäisen kerran päivää on vietetty 24.5.1999 ja siitä lähtien vuosittain. Nykyisin päivää vietetään sadoissa Euroopan kansallispuistoissa vuosittain.

Vuonna 1982 Suomeen perustettiin 11 uutta kansallispuistoa. Yksi niistä yksi oli Tiilikkajärven kansallispuisto.

Elonkirjon päivän järjestävät yhteistyössä Pohjois-Savon liitto, Europe Direct Kuopio, Savonia-ammattikorkeakoulu, Rautavaaran kunta ja Metsäkartano. Metsäkartanossa on ruokailumahdollisuus.

Järjestämme ilmaisen bussikuljetuksen Kuopiosta ja Siilinjärveltä. Paikat (55 hlöä) on täytetty ilmoittautumisjärjestyksessä (tilanne 12.5.2022). Kysy mahdollisia peruutuspaikkoja: Jari Sihvonen p. 0447142653, jari.sihvonen (at) pohjois-savo.fi

Jaa tapahtuma: