Alueen vetovoima – osaajat ja tulevaisuuden tekijät

Päivämäärä: 10.06.2024

Kellonaika: 13:00

Osoite: Minna Canthin katu 16, Kuopio

Hotelli Puijonsarvi, Suojalinna


Tule kuulemaan Pohjois-Savon työvoimatarpeen tilanteesta sekä alueen osaajavetovoimasta nyt ja tulevaisuudessa. Mitä tulisi ottaa huomioon alueen vetovoimaisuuden säilyttämiseksi ja mitkä tekijät nähdään Pohjois-Savon menestyksen avaimina?

Tilaisuus alkaa suuntaamalla ajatukset osaajien saatavuuden kokonaiskuvaan sekä siihen vaikuttaviin tekijöihin. Pääpuheenvuorossa MDI:n aluekehittämisen asiantuntija Rasmus Aro avaa tärkeitä löydöksiä ja tuloksia alueen työvoimatarpeiden kehittymisestä ja tulevaisuuden skenaarioista.

Talent Firstin osiossa puolestaan tutustutaan Talent City Index Pohjois-Savo raportin tuloksiin ja sen pohjalta työstettyihin toimenpide-ehdotuksiin: Mitä Pohjois-Savo tarvitsee ja mitä tulisi tehdä, jotta alueelle saadaan nyt ja tulevaisuudessa riittävästi osaavaa työvoimaa? Mistä alueen vetovoimaisuus koostuu? Kuulemme myös kiehtovia yritys- ja osaajatarinoita eri näkökulmista.

Alustava ohjelma
12.30 Tilaisuus aukeaa, kahvit tarjolla
13.00 Tervetuloa!
13.05 Alueellinen ennakointi osana aluekehittämistä, Timo Malkoc, Pohjois-Savon liitto
13.15 Työmarkkinoiden ennakoitu kehitys Pohjois-Savossa, Rasmus Aro, MDI
14.00 Jaloittelutauko
14.15 Talent City Index Finland – How attractive is North Savo in the eyes of the future talent in Finland, Marcus Andersson, Future Place Leadership (in English)
14.50 Experts’ stories

  • International Talents in the Company, Petra Muraus, Charles River (tbc) (in English)
  • International Working Women of Finland, Vimbiso Kompora, IWWOF (tbc) (in English)

15:30 tilaisuus päättyy

Älä jätä väliin tilaisuutta saada ensikäden tietoa siitä, miten Pohjois-Savossa kehitetään vetovoimaa osaajien saamisen edistämiseksi nyt ja tulevaisuudessa.

Tilaisuuden toteuttavat yhteistyössä Ennakoinnin integraatio Pohjois-Savossa (EIPS) - ja Pohjois-Savon Osaajavetovoimamalli (Talent First) -hankkeet. Talent First on Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Pohjois-Savon ESR+) ja Euroopan unionin sekä 13 pohjoissavolaisen yhteistyökumppanin rahoittama hanke (1.9.2023–31.8.2025).

Ilmoittaudu tapahtumaan ›

kirjoittaja

Timo Malkoc |Projektipäällikkö, Ennakoinnin integraatio Pohjois-Savossa
+358447142608 timo.malkoc@pohjois-savo.fi
Jaa tapahtuma: