20. Kirjakantti nousee suosta

Ainutlaatuinen kirjallisuustapahtuma Kuopiossa ja Iisalmessa 13.–18.11.2023

Päivämäärä: 13.11.2023 - 18.11.2023

Kellonaika: 10:00 - 16:00

Osoite: Useita

Useita tapahtumapaikkoja

Perinteikäs kirjallisuustapahtuma Kirjakantti järjestetään 13.-18.11.2023 teemalla Suo rauha! Korkeatasoinen ohjelma on aiempia vuosia laajempi ja tapahtuma kestääkin koko viikon maanantaista lauantaihin tarjoten monipuolista ja korkeatasoista ohjelmaa kaikenlaiselle yleisölle. Tapahtumaviikolla on mukana lähes 50 esiintyjää ja tapahtumia järjestetään Kuopiossa, Iisalmessa ja verkossa.

Ohjelmasuositus!
Aika: Keskiviikko 15.11.2023 klo 17–18.30
Paikka: Kuopion pääkirjasto, 2. krs esiintymislava

2000-LUVUN TULENKANTAJAT: Kukkeus vai perikato? Historian opetukset ja kulttuurin koetinkivet
Dosentti, FT, KT Matti Itkonen ja tutkija-kirjailija-visionääri, TaT Sam Inkinen

Matti Itkonen toimii kasvatusfilosofian dosenttina Helsingin yliopistossa, taide- ja esteettisen kasvatuksen filosofian dosenttina Turun yliopistossa ja käytännöllisen filosofian dosenttina Itä-Suomen yliopistossa. Lisäksi hän on kulttuurikasvatuksen dosenttina Jyväskylän yliopistossa, opetusalanaan kirjallisuus- ja kulttuurikasvatuksen filosofiset kysymykset.

Itkonen tutkistelee aikaa, arkea, kieltä, kulttuuria, kansallistunnetta ja ihmisenä olemista. Hän puntaroi niin ikään ruoan, kaupunkiuden sekä matkailun olemuskysymyksiä. Kaksoistohtori Itkosen erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat savolaisuus, kuopiolaisuus ja varkautelaisuus.

Sam Inkinen, jota on myös sanottu Suomen ensimmäiseksi euronuoreksi (ks. Yle Elävä arkisto), peilaa teksteissään ja puheissaan suomalaisuutta laajempiin eurooppalaisiin ja maailmanlaajuisiin virtauksiin. Suomen ja suomalaisuuden suhde eurooppalaiseen sivistykseen, yhteiskuntaan sekä tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin on yksi hänen keskeisiä teemojaan vuoden 2023 Kirjakantti-tapahtumassa.

Itkonen ja Inkinen ovat tehneet 11 yhteistä kirjaa. Tuorein niistä ilmestyi toukokuussa. Ajan ja paikan mosaiikkeja -esseekokoelma kutsuu lukijansa kirjalliselle ja elämykselliselle matkalle menneeseen, nykyaikaan ja tulevaan.

Kirjakantti-kirjallisuustapahtuman vastuullinen järjestäjä on Pohjois-Savon Kirjallinen Yhdistys Vestäjät ry. Europe Direct Kuopio -yhteyspiste on yksi tapahtuman tukijoista.

Suo Rauha 2023, koko ohjelma

Liitteet

Kirjakantin ohjelma A4

Kirjakantin ohjelma A4

kirjoittaja

Jari Sihvonen |Viestintäasiantuntija
+358447142653 jari.sihvonen@pohjois-savo.fi
Jaa tapahtuma: