Pohjois-Savon maakuntajohtaja Tytti Määttä jää virkavapaalle

25.04.2023

Maakuntajohtaja Tytti Määttä on ilmoittanut jäävänsä virkavapaalle vapun jälkeen rintasyöpäsairauden takia. Määttä leikataan toukokuun alussa, jonka jälkeen varataan aikaa toipumiseen. Jatkohoidoista päätetään myöhemmin.

Virkavapauden kesto on aluksi noin kuukauden mittainen. Mikäli Määtän toipuminen etenee hyvin, hän palaa ensin etätöihin.

Määtän sijaisena maakuntajohtajan tehtäviä hoitaa Satu Vehreävesa.

– Rintasyöpään sairastuminen tulee aina yllätyksenä. Sain tiedon sairastumisestani pari viikkoa sen jälkeen, kun olin aloittanut työt. Nyt olen hoitoputken alussa tavoitteenani parantua syövästä, Määttä kertoo.

Määtän kalenteriin ei toistaiseksi tehdä työhön liittyviä varauksia ennen kuin hoitopolku on selvä. Jo sovitut palaverit ja tilaisuudet perutaan kunkin toimijan kanssa tai niihin osoitetaan toinen liiton edustaja. Johdon assistentti (Noora Ritvanen) on suoraan yhteydessä kunkin tahon kanssa ja tekee järjestelyt liiton edustuksen osalta.

– Edellisen maakuntajohtajan siirryttyä hyvinvointialueen palvelukseen toimimme onnistuneesti sisäisten sijaisjärjestelyjen avulla, ja luotan, että tilanne on sama tässäkin tapauksessa. Haluamme antaa paranemisprosessille tarvittavan ajan ja Tytille mahdollisuuden hoitaa työtehtäviä hänelle sopivalla tavalla oman jaksamisen mukaan joustavasti, kertoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Mira Kokkonen.

Pohjois-Savon liitto tiedottaa asiasta Määtän suostumuksella.


Lisätietoja antaa
Mira Kokkonen, maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 050 3050656

Jaa artikkeli
/media/8-yhteystiedot/henkiloston-yhteystiedot-sivu/henkilosto/ritvanennoora2_400x400px.jpg

Lisätietoja

Noora Ritvanen |Johdon assistentti
+358447142605 noora.ritvanen@pohjois-savo.fi