Pohjois-Savon liitto hakee yhteyspäällikköä edunajamisen vahvistamiseen – myös maakuntasuunnittelija haussa

25.01.2021

Kuntayhteistyö ja edunrakentaminen poliittisissa verkostoissa korostuvat Pohjois-Savon liiton upouudessa strategiassa. Ensimmäinen konkreettinen toimenpide strategian toimeenpanossa liikahti eteenpäin, kun maakuntahallitus hyväksyi tänään yhteyspäällikön tehtävän avaamisen haettavaksi.

Maakuntahallituksen puheenjohtajan Seppo Kääriäisen mukaan liiton kaikessa toiminnassa korostuu jokapäiväinen yhteistyö kuntien kanssa ja kuntalaisten parhaaksi. Jatkossa yhteistoiminta eri sidosryhmien kanssa ja verkostovaikuttaminen ovat yhä merkittävämmässä roolissa.

– Yhteensovittamalla eri toimijoiden tahtotilat muodostuu maakunnan yhteinen tahto. Se vaatii sitkeää, väsymätöntä työtä ja laaja-alaista yhteistyötä sekä aktiivista vuorovaikutusta, Kääriäinen kuvailee.

Yhteyspäällikön keskeisiin tehtäviin kuuluu maakunnan keskeisten hankkeiden edistäminen valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

– Itäradan hankeyhtiö on erinomainen esimerkki laaja-alaisen yhteistyön voimasta. Historiallinen tahdonilmaus saatiin aikaan, kun itäisen Suomen kunnat ja kaupungit yhdistivät voimansa Porvoon ja Kouvolan kanssa, Kääriäinen mainitsee esimerkkinä.

Yhteyspäällikön rekrytointi käynnistyy välittömästi. Hän aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta.

Maakuntahallituksen kokouksen esityslista 25.1.2021 »

Yhteyspäällikön ja maakuntasuunnittelijan työpaikkailmoitukset »