Meillä on tietoa. Meillä on taitoa. Teemme tekoja Pohjois-Savolle ja koko Suomelle.

Herokuva

Meillä on tietoa. Meillä on taitoa. Teemme tekoja Pohjois-Savolle ja koko Suomelle.

Tarinamme
Avoimet rahoitus- ja ideahaut Avaa

Ideat itävät euroiksi

Itäsuomalaiset ihmiset ja yritykset tunnetaan luovuudesta ja lahjakkuudesta – ja kyllä, itsepintaisuudestakin. Pelkkä luonnonlahjakkuus ei yksin riitä menestykseen. Tarvitaan puitteet ja olosuhteet, joissa jatkuva kehitys on mahdollista. Tässä työssä maakuntien liitot ovat omimmillaan.

Lue lisää

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Uutiskuva

Haku on avoinna

19.04.2024 | Kunnat ja kuntayhtymät voivat hakea JTF-tukea yritysten toimintaedellytyksiä tukeviin perusrakenteen investointeihin ja alueelliseen kehittämiseen. Haettavana on myös EAKR-tukea yritysten saavutettavuutta parantaviin liikennehankkeisiin. Haku päättyy 6. kesäkuuta.

Uutiskuva

"Taide tekee näkymättömän näkyväksi, kuiskauksen kuuluvaksi"

16.04.2024 | Kulttuurifoorumissa puhuneen maakuntahallituksen puheenjohtajan Mira Kokkosen mielestä monikriisisessä maailmassa ei selvitä ilman kulttuuria. Se antaa luovia ratkaisuja, tarjoaa mahdollisuuden käsitellä vaikeita, tärkeitä aiheita ja vie välillä ajatukset myös pois aivan erilaisiin maailmoihin ja todellisuuksiin.

Uutiskuva

Itäisen Suomen maakuntajohtajat: EK:n esittämiin toimenpiteisiin sitouduttava kehysriihessä

14.04.2024 | Maakuntajohtajat kannattavat EK:n esittämää ajatusta, jonka mukaan itäisestä Suomesta tulisi tehdä erityistalousalue. Erityistalousalueen puitteissa voitaisiin tehdä kokeiluja ja pilotteja, joilla käytännössä edistettäisiin investointeja ja yritysten kasvua sekä parannettaisiin alueen infrastruktuuria.

Uutiskuva

Ruokavirasto on hyväksynyt Savolaisen mustikkakukon nimisuojahakemuksen

12.04.2024 | Ruokavirasto on hyväksynyt nimisuojahakemuksen, joka koskee Savolainen mustikkakukko -nimityksen rekisteröintiä suojattuna maantieteellisenä merkintänä (SMM). Suojauksen hakijaryhmittymä on ProAgria Itä-Suomi ry/Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset.

Uutiskuva

Vastaa ja vaikuta Pohjois-Savon biotalousstrategian alueelliseen toimeenpanoon

10.04.2024 | Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Savon ELY-keskus pyytävät vastauksia biotaloutta koskevaan sidosryhmäkyselyyn. Mitä toimenpiteitä julkisilta toimijoilta odotetaan Pohjois-Savon biotalouden kehittämiseksi?

Uutiskuva

Pohjois-Savon kunnat tahtovat tehdä rakentavaa yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa

05.04.2024 | Hyvinvointialueen palveluverkostolla ja palvelukyvyllä on olennainen vaikutus kuntien vetovoimaan asuinympäristöinä ja koko maakuntamme houkuttavuuteen uusien asukkaiden ja yritysten kannalta.

Käytä ääntäsi – yhdessä demokratian puolesta

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-vaalitavoitteet, joilla rakennamme koko Suomen ja Euroopan menestystä

Mitä useammat äänestävät, sitä vahvempi demokratia on. Demokratia tekee meistä sellaisia kuin olemme. Se mahdollistaa unionin kansalaisille rauhan, vapauden ja hyvän elämän. Demokratia alkaa sieltä, missä sinä olet. Se alkaa itäisen Suomen jokaisesta kolkasta. Se alkaa sinusta. Meistä jokaisesta. On paljon helpompaa tukea sitä yhdessä kuin yksin. Yhdessä pääsemme pidemmälle.

Lue lisää

Tapahtumat ja kokoukset

Iisalmi

Suomen ihmeellisin kaupunki on Iisalmi. Kansainvälisesti tunnettu, helposti saavutettava, rohkeasti kehittyvä ja vetovoimainen seutukaupunki, joka tarjoaa loistavat asumisen ja yrittämisen olosuhteet sekä toimivat seudulliset palvelut. Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.

iisalmi.fi

248 400 asukasta – 19 kuntaa

Pohjois-Savo on asukasluvultaan Suomen kuudenneksi suurin maakunta. Keskuskaupunki Kuopio on yksi vetovoimaisimmista kaupungeista niin yritysten, työpaikkojen, opiskelun kuin väestönkasvun osalta. Varkaus on isojen kansainvälisten yritysten teknologiakaupunki. Siilinjärveltä noustaan lentoon, ja Iisalmen seudulla tehdään ihmeitä. And oh my Suonenjoki, Strawberry Fields Forever! Upea maakuntamme on toden totta täynnä ylpeyden aiheita. Videoiden avulla pääset tutustumaan niihin paremmin. Klikkaa nimeä ja katso!

Vapaus elää Itä- ja Pohjois-Suomessa

Olemme tottuneet kukoistamaan vaikeissakin olosuhteissa ja oppineet kekseliäiksi. Olemme vilja-aitta ja hartiapankki, huippuosaamisen keskus ja maayhteys Eurooppaan. Olemme suurin osa Suomea, jonka luonnosta on noussut kulttuurimme kauneimpia helmiä ja teknologian virstanpylväitä. Maailmalla meidät tunnetaan luotettavina liittolaisina, sillä sanamme on vankka kuin petäjä. Ei vain ylpeyden vuoksi, vaan koska meihin on juurtunut syvälle oikeudenmukaisuus ja toisista huolehtiminen. Puolustamme heikompia samoin kuin omaa kotiamme. Menestyksemme ei ole syntynyt yksin, vaan se on vaatinut osaajien kouluttamista, yrittäjien tukemista ja yhteiskunnan rakenteisiin sijoittamista. Siksi tiedämme, että täyden elämän mahdollisuuksiin täytyy panostaa. Sen ansiosta meillä on rikkauksista suurin: vapaus elää Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Suurin osa Suomea

Vaikuttaminen ja yhteistyö

Itärata yhdistää puoli Suomea

Itärata on puoli Suomea yhdistävä raideyhteys, joka vaikuttaa koko Suomeen. Itärata yhdistää Porvoon rautateitse pääkaupunkiseutuun ja tuo nykyistä suoremman sekä nopeamman yhteyden Itä-Suomeen Joensuuhun ja Kuopion kautta Kajaaniin asti. Itäradan merkitystä ei lasketa minuuteissa, sillä Itärata on ennen kaikkea itäisen Suomen elinvoiman, liikkumisen ja koko Suomen huoltovarmuuden turvaava hanke.

Lue lisää

Viitoskäytävä – kaikki ja enemmänkin

Viitoskäytävä on elinvoimainen ja menestyvä kasvuvyöhyke, joka lisää koko Suomen hyvinvointia. 900 kilometriä pitkä käytävä Etelä-Savosta Itä-Lappiiin yhdistää eri aluekehitystoimijat.

Lue lisää

Pohjois-Savo tilastoi ja ennakoi

foreSavo on tilasto- ja ennakointisivustomme, joka tarjoaa tietoa maakunnan tulevaisuuden näkymistä ja ajantasaisia tilastoja maakunnan kehityksestä. Tilastotietoja kootaan väestökehityksestä, koulutuksesta, työllisyydestä, elinkeinoelämän kehityksestä ja alue- ja kuntataloudesta.

foresavo.fi