Maakuntapäivän sävelretki kuljettaa savolaisuuteen

22.06.2022

Pohjois-Savon maakunta täyttää elokuussa 475 vuotta. Maanantaina 15. elokuuta olevan maakuntapäivän juhlakonsertin ohjelma kuljettaa yleisön sävelretkelle savolaiseen mielenmaisemaan – ja tunnelmasta toiseen. Luvassa on uutta, yllättävää ja ennenkuulumatonta musiikkia.

Aluksi Kari Kalliokosken kipparoima Savonmaa!-orkesteri tarjoilee savolaisia ja savonmielisiä ikivihreitä ennenkuulemattomina jazz-versioina.

Jatsista siirrytään moderniin poppiin. Piela on nelihenkinen suomenkielistä poprock-musiikkia soittava yhtye, jonka jäsenet ovat Kuopiosta ja Pielavedeltä. Se esittää toukokuussa ilmestyneen Pimeää pakoon -esikoislevyn kappaleita yhdessä Tahdistin-jousiorkesterin kanssa.

Sävelretkellä nähdään myös Aapelia aukiolla. Se on uusi yhteisöteatteriproduktio, jonka kohtaukset on dramatisoitu Aapelin eli kirjailija ja pakinoitsija Simo Puupposen teksteistä. Työryhmässä ovat mukana Tiina Naumanen, Janne Puustinen, Antti Heikkinen, Kaisa Ritola ja Arttu Rautiainen. Teosta esitetään 29.8.–3.9. Kuopion keskustan ja lähialueiden puistoissa.

Konsertin päätteeksi lavalle nousee Kuopiosta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä Olli Halonen, joka tunnetaan erityisesti Pohjola-hitistään. Kappaleensa itse säveltävä ja sanoittava artisti on aiemmin myös muun muassa soittanut rumpuja useammassa eri kokoonpanossa. Laulut saavat vaikutteita artistin omasta ja lähipiirin elämästä, omakohtaisissa teksteissä käsitellään koko elämän kirjoa ja rohkeasti myös sen kipukohtia.

Kuopion Musiikkikeskuksen lavalla jaetaan järjestyksessään kuudes Savolainen sanavalmius -palkinto. Palkinnon aiemmat saajat ovat Antti Holma, Sakari Kuosmanen, Mari Perankoski, Jaakko Teppo ja Ilkka Herola. Tunnustuspalkinnon myöntävät Pohjois-Savon liitto ja Savon Sanomat.

Konsertin juontaa näyttelijä Sohvi Roininen. Kesto on noin 75 minuuttia.

Maakuntapäivän konsertin järjestävät Pohjois-Savon liitto, Savon Sanomat ja Kuopion kaupunki. Liput 14 € + tilausmaksut alkaen 1,50 €. Palkkiot vaihtelevat lipun hinnan ja ostopaikan mukaan.

Lue lisää ja osta liput »