Bauhaus yhdisti Lapin ja Savon – tulossa yhteinen webinaari ja työpaja

09.04.2021

Lapin yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Lapin ja Pohjois-Savon maakuntien liitot järjestävät tiistaina 20. huhtikuuta verkkoseminaarin, joka on merkittävä avaus maakuntien luovien alojen ja kestävän kehityksen yhteistyössä.

Seminaarin teemana on uusi Bauhaus. Se on Euroopan komission viime lokakuussa lanseeraama luova aloite, joka rikkoo tieteen, teknologian, kulttuurin ja sosiaalisen osallisuuden välisiä raja-aitoja.

Seminaarin pääpuhujat ovat maamme eturivin Bauhaus-asiantuntijoita ja -entusiasteja. Seminaarissa puhuvat Euroopan muotoilujärjestöjen kattojärjestön BEDAn puheenjohtaja Päivi Tahkokallio, Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen, palvelumuotoilun professori Satu Miettinen ja TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo.

Wuorisalon mukaan Bauhaus-aloite on lyhyessä ajassa onnistunut lähentämään Savonia-ammattikorkeakoulua ja Lapin yliopistoa.

– Bauhaus haastaa meidät yhdessä ja yli rajojen visioimaan elinympäristöjemme kehittämistä. Joudumme määrittelemään uudelleen mielekkään tulevaisuuden. Siinä työssä muotoiluajattelu on avainasemassa, koska se auttaa rikkomaan totuttuja ajatuskulkuja, Wuorisalo sanoo.

Lapin yliopisto ja Savonia suunnittelevat parhaillaan seminaarin jatkoksi yhteisen Bauhaus-työpajan järjestämistä vielä kevään aikana.

– Emme ole rakentamassa yhteistyötä itseämme varten, vaan tämä on meille keino kytkeytyä eurooppalaiseen Bauhaus-yhteisöön. Bauhaus on ennen kaikkea eurooppalainen sivistysprojekti.

Kaikille avoin verkkoseminaari on suunnattu erityisesti muotoilijoille, taiteilijoille, insinööreille, tutkijoille, arkkitehdeille, opiskelijoille sekä kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen asiantuntijoille. Se on samalla osa laajempaa Euroopan tulevaisuutta käsittelevää konferenssisarjaa, joka tarjoaa tilaisuuden osallistua yhteiseen visiointiin Euroopan tulevaisuudesta.

Lisätietoja verkkoseminaarista »