Alkuvuodesta Pohjois-Savon yritysystävällisimpänä kuntana palkittu Vieremän kunta jatkaa keskustaajaman yhteydessä toimivan kumppanuusyrityskylän kehittämistä. Siitä on kymmenessä vuodessa muodostunut Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen teknologiateollisuuden keskittymä.

Kumppanuusyrityskylässä toimii jo yksitoista yritystä ja työpaikkoja on yhteensä noin tuhat. Pitkälti juuri yrityskylän ansiosta kunnan työpaikkaomavaraisuusaste on huimat 125 prosenttia.

Teknologiayrityksistä yrityskylässä toimivat Ponsse, SKS-Connecto, HT-Laser, Ratesteel, Hytar, Laikas, Debomix, Karsteel ja RD Technology Center.

Myönteinen vire ja kasvava tuotanto näkyvät myös kumppanuusyrityskylän sisäisessä liikenteessä. Kumppanuuteen perustuvassa tuotannossa valmistukseen osallistuu useita yrityksiä. Ne pyrkivät pitämään varastojen koot mahdollisimman pieninä niin tuotannossa kuin myynnissäkin. Tämä lisää kuljetettavien tuotteiden, pakkausmateriaalien, työntekijöiden ja ajoneuvojen liikennemääriä.

Pohjois-Savon liitto on myöntänyt Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea Vieremän kunnan hankkeeseen, jolla parannetaan yrityskylän sisäistä tavaralogistiikan nopeutta ja turvallisuutta. Alueelle rakennetaan uusi tie, kevyen liikenteen väylä, logistiikka-alue ja biomateriaalin logistiikkakenttä. Kokonaisuuteen kuuluu myös koulutus- ja rakennushankkeita.

Hankkeen kustannusarvio on 690 000 euroa, josta EAKR-tuen osuus on 483 000 euroa. Rakentaminen toteutetaan vuosien 2018 ja 2019 aikana.