Pohjois-Savon maakuntahallitus myönsi maanantaina Savonia-ammattikorkeakoulun vesialan hankkeelle maakunnallista rahoitusta 158 322 euroa.

Virtaa vedestä Pohjois-Savon elinkeinoelämän kehittämiseen -hanke tukee Pohjois-Savon yhden uuden innovaatiokärjen, vesiosaamisen kaupallistamista ja uuden liiketoiminnan kehittämistä.

– EU:n kiertotalouspaketti hyväksyttiin joulukuun alussa, joten siitäkin näkökulmasta tämä cleantech-hanke on ajankohtaisempi kuin koskaan, sanoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Seppo Kääriäinen.

Tutkimus- ja kehityspäällikkö Eero Antikainen Savonia-ammattikorkeakoulusta kertoo, että Kuopion tiedepuistossa on laadukasta vesialan tutkimusta ja tuotekehitystä, mutta alan yrityskenttä on vielä melko kapea.

Hankkeessa yritetään saada sekä viriämään uutta spinoff-tyyppistä yritystoimintaa että houkutella yrityksiä muualta Suomesta. Vireillä olevat patenttihakemukset kaipaavat liikkeelle lähteäkseen vahvaa yritystoimintaa.

– Yrityksille tarjoamme houkuttimena Suomen mittakaavassa uniikin tutkimus- ja osaamisympäristön, johon ne voivat tukeutua omassa tuotekehityksessään, sanoo Antikainen.