Tuovilanlahden Nuorisoseuran edustajat kävivät vastaanottamassa perinteisen kuikkaviirin maakuntavaltuuston kokouksessa. Kuvassa vasemmalta maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki, maakuntajohtaja Marko Korhonen, maakuntahallituksen puheenjohtaja Seppo Kääriäinen, Mervi Rönkä, Jouni Piirainen, Jukka Mykkänen ja Leena Mykkänen.

Kuopion Maaninkaan kuuluva Tuovilanlahti on valittu Pohjois-Savon Vuoden Kyläksi 2019 pitkäjänteisen kylätoiminnan ja kylämatkailun kehittämisen myötä. Kylällä on useita kohteita matkailijoille sekä toimintaan oman kylän asukkaille. Kylä on ansiokkaasti useiden vuosien ajan kesätyöllistänyt oman kylän ja lähialueen nuoria.

Kunniamaininnan saanut Ala-Luostan kylä Rautavaaralta on näyttänyt esimerkkiä siinä, kuinka pienikin kylä voi ylläpitää asukkailleen yhteisiä kokoontumis- ja harrastetiloja ja monenlaista toimintaa.

Toisen kunniamaininnan sai Kuopion Nilsiään kuuluva Palonurmi, jossa on järjestetty aktiivisesti toimintaa kaikille kyläläisille. Lisäksi kylällä tehdään tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa ja kylältä löytyy oma palveluhakemisto.

– Pohjois-Savon Kylät valitsee Vuoden kylän yhdessä Pohjois-Savon liiton kanssa. Lisäksi kunniamaininnoilla halutaan kiittää ja muistaa aktiivisia kyläläisiä ja toimijoita talkootyöstä oman kylän eteen tehdystä työstä, kertoo kyläasiamies Merja Kaija.

Vuoden kylä palkittiin maakuntavaltuuston kokouksessa 10. kesäkuuta.