Kuopiolainen Caffeine Overdose Oy ja tamperelainen Outloud Oy voittivat kansallisen terveyskilpailun Games for Health Finland Challenge 2015. Kilpailun tavoitteena oli vauhdittaa pelillisillä innovaatioilla hyvinvoinnin ja terveyden tukemista. Finaali järjestettiin 14.1. Nordic Health Technology & eHealth Forum 2016 -tapahtuman yhteydessä Helsingin messukeskuksella.

Ratkaisuja todellisiin tarpeisiin -sarjan voittaja, kuopiolainen Caffeine Overdose Oy, kehitti terveyspelin Hyper Space Commander. Peli on Kinect-sensoria hyödyntävä keholla ohjattava avaruusseikkailu, joka pistää koko kropan tehokkaasti liikkeelle ylläpitäen toimintakykyä.

– Voitto kertoi siitä, että meidän tuotteella on potentiaalia. Saimme hyviä neuvoja omien ratkaisujemme kehittämiseen. Muut kilpailijat olivat myös tasokkaita ja tulemme tekemään heidän kanssa yhteistyötä, riemuitsi toimitusjohtaja JP Hakoluoto.

Villit ratkaisut -sarjan voittaja Outloud Oy:n terveyspeli Leaping Leo on monipuolinen puheterapiapeli, joka mahdollistaa harjoitteiden oikeaoppisen tekemisen hauskalla tavalla myös kotona.

Palkintona molempien sarjojen voittajat saavat 1000 euroa sekä ilmaisen Taltioni-auditoinnin (arvo 2500 €) ja ensimmäisen vuoden tuotannon, mikäli voittaja kehittää voittavasta ideasta tuotantokelpoisen palvelun.

Games for Health Finland Challenge 2015 terveyspelikilpailun järjestivät Kuopio Innovation Oy ja Sitra.

Games for Health Finland -verkosto yhdistää pohjoissavolaista ja kansallista liiketoiminta-, tutkimus- ja koulutusosaamista uudeksi Games for Health -liiketoiminnaksi. Toimintaa ovat rahoittaneet Euroopan aluekehitysrahasto, Pohjois-Savon liitto ja Kuopion kaupunki