Suonenjoen kaupunginjohtaja Juha Piiroinen (vas.), Suonenjoen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Rossi ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pentti Huuskonen ottivat palkinnon vastaan.

Savon Yrittäjät ja Pohjois-Savon liitto palkitsivat nyt kolmatta kertaa vuoden yrittäjäystävällisimmän kunnan Pohjois-Savossa. Palkinto jaettiin Suonenjoen kaupungille keskiviikkona 18. tammikuuta maakuntasalissa pidetyssä Yhdessä yrittäjyyden puolesta -kuntaseminaarissa.

Vuoden Yrittäjäystävällisin kunta -kisaan osallistui tällä kertaa neljätoista kuntaa. Kunnat arvioivat toimintaansa yrittäjyyden näkökulmasta yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen kanssa Savon Yrittäjien ja Pohjois-Savon liiton tekemän arviointilomakkeen pohjalta.

Kisassa tiukan vastuksen Suonenjoelle antoi Vieremä, joka on vuosittain sijoittunut kisassa kärkipaikoille.

– Suonenjoella on ymmärretty oikein, että yrittäjät tarvitsevat palvelut läheltä ja yhdeltä luukulta. Kehitysyhtiö SavoGrow Oy on herättänyt positiivista kiinnostusta muuallakin Suomessa. Suonenjoki on kuntatalouden haasteellista ajoista huolimatta pystynyt kehittämään toimintaansa yrittäjämyönteisempään suuntaan, toteaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Pohjois-Savon liiton maakuntajohtaja Marko Korhonen nostaa Suonenjoen eduksi konkreettiseksi esimerkiksi kaupungin viime syksyisen veroprosentin laskemisen.

– Suonenjoella ollaan ajan hermolla ja kehittämiseen käytetään aikaa sekä resursseja. Onnittelemme Suonenjokea tunnustuksesta, Korhonen suitsuttaa voittajaa.


Pitkäjänteinen työ yrittäjyyden eteen toi menestystä

Suonenjoen kaupunginjohtaja Juha Piiroisen mukaan kaupungin menestyminen yrittäjäystävällisenä kuntana on osoitus sitoutumisesta asetettuihin tavoitteisiin ja keskinäisestä luottamuksesta asioiden eteenpäin viemisessä. Tämä näkyy Piiroisen mukaan niin luottamushenkilöiden kuin myös virkakunnan positiivisena asenteena yrittäjyyttä ja paikkakunnan yrityksiä kohtaan.

– Kaupunginjohtajan johtoryhmään on kuluneen valtuustokauden aikanani kuulunut elinkeinotoimen edustaja. Täten olemme paremmin ymmärtäneet elinvoiman merkitystä ja keskinäistä vuorovaikutusta yritysten ja kaupungin eri toimijoiden välillä. Johtoryhmäni on myös jalkautunut paikallisiin yrityksiin, Piiroinen summaa konkreettisia edistysaskeleita.

– Olemme Suonenjoella erittäin kiitollisia ja otettuja vuoden yrittäjäystävällisimmän kunnan tunnustuksesta. Se on upea päätös kuluneen valtuustokauden aikana tehdystä päämäärätietoisesta työstä kaupungin elinvoimaisuuden eteen, Piiroinen iloitsee.

Kunta tarvitsee kaikenkokoisia yrityksiä

Suonenjoen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Rossin mukaan tunnustus kaupungin yrittäjäystävällisyydestä konkretisoi hyvin sen yhteistyön, mitä Suonenjoen kaupunki ja paikalliset yrittäjät ovat tehneet jo vuosien ajan monilla eri sektoreilla.

– Yrittäjänä on ilo ääneen todeta, että kaupunki ottaa kaikenkokoiset yritykset huomioon päätöksenteossa ja asioiden valmisteluprosesseissa sekä kykenee tarvittaessa nopeallakin aikataululla tekemään yritysten kannalta merkittäviä ratkaisuja. Meillä on olemassa aito ja oikea keskusteluyhteys ja mikä parasta, asioiden eteneminen ei jää pelkästään keskustelun tasolle, vaan ne viedään myös maaliin, Rossi kertoo yrittäjien ja kaupungin yhteistyöstä.

Myös Rossi korostaa Kehitysyhtiö SavoGrown merkitystä yhteydenpidon linkkinä, ja siellä erityisesti paikallisen elinkeinoasiamiehen olemassa oloa kullan arvoisena asiana suonenjokelaisille yrittäjille.

– Kiitosta pitää kaupungille antaa myös siitä, ettei päätöksenteossa eletä pelkästään tätä hetkeä, vaan osataan pohtia myös tulevaisuutta. Tulevaisuudessakin elinvoimainen kunta tarvitsee kaiken kokoisia yrityksiä ja tämä on Suonenjoella tiedostettu, Rossi summaa.


Yrittäjäystävällisyys on korkealla koko Pohjois-Savossa

Koko Pohjois-Savo on viime keväisen Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittisen mittaristokyselyn mukaan Suomen yrittäjämyönteisin maakunta, mikä näkyi myös kuntien aktiivisena osallistumisena nyt tehtyyn omaan paikalliseen arviointiin.

– Arviointimme mittaa hieman eri asioita ja eri näkökulmasta kuin Suomen Yrittäjien tekemä arviointi. Tästä huolimatta Suonenjoki menestyi molemmissa arvioinneissa. Oman arviointimme lisäksi punnitsemme kuntien yleistä ilmapiiriä ja tekoja, jotka näkyvät positiivisena vireenä yrittäjien suuntaan, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen kertoo arvioinnin taustoja.

Savon Yrittäjät ja Pohjois-Savon liitto jakavat yrittäjäystävällisin kuntapalkinnon vuosittain. Aikaisempina vuosina yrittäjäystävällisimpänä kuntana on palkittu Siilinjärvi (2014) ja Varkaus (2015).

Lisätietoja:
Arto Nykänen, toimitusjohtaja, Savon Yrittäjät p. 044 3680 501
Marko Korhonen, maakuntajohtaja, Pohjois-Savon liitto p. 044 7142 666
Minna Rossi, puheenjohtaja, Suonenjoen Yrittäjät p. 050 3530 972