Lokakuussa 2014 käynnistynyt Startup Kuopio on kaikkien yrittäjyydestä kiinnostuneiden ja alkuvaiheen yrittäjien yhteistyökumppani Kuopion alueella.
Startup Kuopion mottona on ”Valehtelematta paras savolainen uuden liiketoiminnan kehittäjä – jopa asiakkaidenkin arvostama.”

– Pilkettä silmäkulmasta löytyy, vaikka liiketoimintaa kehitetäänkin vahvalla osaamisella, sanoo Risto Koivisto Kuopio Innovationista.
Startup Kuopion asiantuntijaryhmä eli Kopla kulkee yrityksen rinnalla sen kehittämispolulla ja on tukena liiketoiminnan kehittämisessä, käynnistämisessä ja kasvussa.

– Alkuun pääsee tulemalla Syyniin keskustelemaan liikeideasta ja yrittäjyysaikeista, Koivisto kannustaa.

Startup Kuopion toimintamalli syntyi Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa Tiedepuiston yrityskehityspalvelut innovatiivisille ja kasvuhakuisille liikeideoille (TYKKI) -hankkeen tuloksena.

TYKKI-hankkeen tavoitteena oli luoda Kuopion tiedepuistoon yhteiset asiakaslähtöiset yrityskehityspalvelut ja kasvattaa niiden avulla kasvupotentiaalia omaavien, innovatiivisten ideoiden esille tuomista, tehostaa niiden jatkojalostamista ja kaupallista hyödyntämistä sekä nopeuttaa alkuvaiheen kasvuhakuisten yritysten liiketoiminnan käynnistämistä ja kasvua.

TYKKI-hankkeen toteuttivat Kuopio Innovation Oy yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Hanketta rahoittivat Pohjois-Savon liitto, Kuopion kaupunki ja projektin toteuttajat.