Pohjois-Savon maakuntahallitus hyväksyi maanantaina 27. helmikuuta pidetyssä kokouksessa Pohjois-Savon liiton liittymisen Istekki Oy:n osakkaaksi. Osakkeita merkitään viisi kappaletta. Yhden osakkeen hinta on 1 385 euroa, joten merkinnän yhteishinnaksi tulee 6 925 euroa.

Osakkuus mahdollistaa jatkossa Pohjois-Savon liiton osalta sekä maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu- että tuotantovaiheessa tarvittavien ICT-palveluiden suorahankinnat in-house-yhtiöltä.

Istekki Oy on julkisomisteinen osakeyhtiö, joka tuottaa omistajilleen kuntien toimintaan ja julkiseen terveydenhuoltoon liittyviä informaatio- ja viestintäteknologian sekä lääketieteellisen tekniikan palveluja ja lisäksi asiantuntija- ja konsultointipalveluja.

Maakuntahallitus päätti myöntää Pohjois-Savon kehittämisrahastosta tukea 31 580 euroa Maakunta näkyvissä -hankkeeseen.

Maaseudun kehittämisyhdistys Mansikka ry:n hankkeessa haetaan uusia asukkaiden osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia edistäviä toimintamalleja.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaatio Pohjois-Savoon -hankkeeseen tukea myönnettiin 86 290 euroa.

Maakuntahallitus valitsi aluerakenneryhmään varsinaiseksi jäseneksi Merja Rautiaisen ja varalle Rauno Kettusen, varsinaiseksi jäseneksi Pekka Leskisen ja varalle Pirkko-Liisa Piirosen sekä Mia Hahtalan ja varalle Jouni Toppisen.

Maakuntahallituksen päätökset »