Pohjois-Savon maakuntavaltuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan muutoksitta Pohjois-Savon liiton talousarvion vuodelle 2016 ja taloussuunnitelman vuosille 2016–2018. Liiton toimintamenot ovat ensi vuonna yhteensä 3 513 697 euroa.

Valtuustoryhmien puheenvuoroissa kehuttiin liiton taloutta hoidetun maltillisesti ja hyvässä hengessä kuntien kanssa. Jäsenkuntien maksuosuudet nousevat ensi vuonna vain 43 387 euroa.

Maakuntajohtaja Jussi Huttusen mielestä kunnilta saadut palautteet kielivät siitä, että liiton toimintaa arvostetaan.

– Olemme maakuntaliittona toimineet jo pitkään taloudellisesti niukkenevilla raha- ja henkilöresursseilla. Taloutemme tunnusluvut kestävät erittäin hyvin vertailun muihin liittoihin, Huttunen totesi.

Hän luonnehti ajankohtaiskatsauksessaan itsehallintouudistusta suureksi mahdollisuudeksi. Pohjois-Savon edunajamisen pitää nyt mennä oman kunnan, oman puolueen tai oman aseman ajamisen edelle.

– Hallinnon ja työtapojen uudistamisen myötä saatamme saada uusia, erityisesti nuoria mukaan maakunta- ja kuntapäättäjien työhön, hän muistutti.

Maakuntajohtaja Jussi Huttusen (oik.) mukaan sote- ja aluehallintouudistuksen ohella maakunnallista edunajamista vaativat mm. Itä-Suomen liikenneyhteydet, koulutuksen resurssit ja Fimean siirtäminen Kuopioon. Kuvassa maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki (vas.) ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Seppo Kääriäinen.