Pohjois-Savon maakuntapäivä siirtyy koronatilanteesta johtuvan epävarmuuden takia elokuun puolivälistä kolmella kuukaudella eteenpäin. Uusi ajankohta on 19. marraskuuta, jolloin tulee kuluneeksi 30 vuotta kuntayhtymän perussäännön vahvistamisesta. Nykyinen Pohjois-Savon liitto muodostettiin tuolloin maakuntaliitosta ja seutukaavaliitosta. Toiminta alkoi vuoden 1991 alussa.

– Uusi ajankohta antaa tilaisuuden juhlia entistäkin paremmalla syyllä. Samalla kertaa juhlistetaan maakuntapäivää, liiton kolmekymppisiä, Suonenjoen kaupungin 150-vuotista historiaa ja Joroisten kunnan liittymistä Pohjois-Savon maakuntaan ensi vuoden alusta, sanoo maakuntajohtaja Marko Korhonen.

Tilaisuus pidetään Vanhamäen hyvinvointikeskuksessa Suonenjoella.

Pohjois-Savon liitto ja Savon Sanomat herättivät maakuntapäivän henkiin 2017, ja sitä on vietetty vuosittain elokuun 15. päivä Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Päivän ajankohta on valittu Tavinsalmen hallintopitäjän perustamispäivän mukaan. Tavinsalmen hallintopitäjä oli ensimmäinen hallinnollinen yksikkö, joka kattoi lähes koko nykyisen maakunnan. Hallintopitäjän muodostaminen erotti ensimmäisen kerran Pohjois-Savon (Vähä-Savo) muusta Savosta (Suur-Savo). Perustamispäivä oli 15. elokuuta 1547.

Viime vuonna maakuntapäivä pidettiin Varkaudessa. Savon Sanomien päätoimittaja Seppo Rönkkö jakoi Savolainen sanavalmius -palkinnon Mari Perankoskelle. – Venla-palkinto jäi nyt heittämällä kakkoseksi. Olisipa oma äiti saanut nähdä tämän. Sieltä tämä sananvalmius tulee, äidiltä ja suvun naisilta, hän totesi kiitossanoissaan. Kuvassa myös tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja maakuntajohtaja Marko Korhonen.