Pohjois-Savon maakuntajohtaja Jussi Huttunen on saanut Puolan presidentin Bronisław Komorowskin myöntämän ritarimerkin. Knights’ Cross of the Order of Merit of the Republic of Poland on korkein ulkomaalaiselle myönnettävä kunniamerkki.

Merkin luovuttanut Puolan Suomen-suurlähettiläs Janusz Niesyto kiitteli Huttusta aktiivisesta työstä puolalaisten ja pohjoissavolaisten yritysten, oppilaitosten ja yliopistojen välisen yhteistyön edistämiseksi.

Niesyto myönsi jäähyväisvastaanotollaan kunniakirjan myös Itä-Suomen yliopiston akateemisena rehtorina toimineelle Kalervo Väänäselle yliopistojen välisestä yhteistyöstä.

”Elintarvikejalostuksessakin voisi olla paljon saavutettavissa molempien maiden eduksi”, Huttunen ja Väänänen totesivat yhteistuumin.

Huttunen on toiminut vuodesta 2009 lähtien Puolan kunniakonsulina Kuopiossa ja Pohjois-Savossa. Kunniakonsulit ovat yksityishenkilöitä, jotka valvovat Suomessa pysyvästi asuvien puolalaisten oikeuksia sekä edistävät maiden välisiä suhteita etenkin elinkeinoelämän, kulttuurin ja matkailun alueilla.

Maakuntajohtaja Jussi Huttunen (vas.), Puolan Suomen-suurlähettiläs Janusz Niesyto ja Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.