Kuopion seudun ja Keski-Savon uusyrityskeskukset, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy ja Iisalmen kaupunki suuntaavat voimansa mikroyritysten kasvun nopeuttamiseen uudessa EU-rahoitteisessa hankkeessa.

Kuopion seudun Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Tarja Pöyhönen kertoo, että mikroyritykset ovat merkittäviä työllistäjiä Pohjois-Savossa. Niiden kasvua nopeutetaan, kun aktiiviset toimenpiteet kohdistetaan perustamisen jälkeiseen aikaan.

Mikroyritys määritellään yritykseksi, jonka palveluksessa on vähemmän kuin kymmenen työntekijää.

– Uusyrityskeskusten kautta perustetuissa yrityksissä on perustamishetkellä keskimäärin 1,3 työpaikkaa. Määrä voidaan tuplata viiden vuoden aikana. Nopean kiihdytysputken avulla pystymme lisäämään yritysten työllistävyyttä ja pysyvyyttä.

Tie menestykseen -hankkeeseen halutaan mukaan erityisesti alle kolme vuotta toimineita yrityksiä.

– Aiomme kartoittaa noin 1500 yrityksen nykytilanteen. Tarkempi analyysi tehdään 500 yritykselle, joista jatkokehitykseen pääsee sata, Pöyhönen sanoo.

Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä päätti tänään puoltaa hankkeelle noin 600 000 euroa EU-rahoitusta.

Uusi osuuskunta terveys- ja hyvinvointialalle

Kuopion alueelle on perustettu maamme ensimmäinen alueellinen terveys- ja hyvinvointialan osuuskunta. Huhtikuussa perustetun Kuopio Health Osuuskunnan toiminta perustuu tiiviiseen yhteistyöhön alueen pk-yritysten, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten, sairaanhoitopiirin, kaupungin ja yrittäjäjärjestöjen kanssa.

Osuuskunnan tehtävänä on edistää uusien yritysten syntymistä sekä alueen yritysten toiminnan ja kasvun edellytyksiä.

Pohjois-Savon ELY-keskus on myöntänyt Kuopio Health Osuuskunnan toimintaympäristön kehittämishankkeelle 462 000 euroa tukea Euroopan aluekehitysrahastosta. Hankkeen tavoitteena on luoda 150 uutta työpaikkaa.


Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Tarja Pöyhönen, Kuopion seudun Uusyrityskeskus
p. 044 388 3085

Toimitusjohtaja Elias Haapakorva, Kasve Ltd.
P. 040 183 1214