Pohjois-Savossa käynnistyy laaja maakunnallinen kehittämishanke, jonka tavoitteena on edistää maakunnan vetovoimaa monipuolisesti. Hankkeessa parannetaan alueen työvoiman saatavuutta, arjen sujuvuutta ja asukkaiden sitoutumista alueeseen. Hankkeen myötä Pohjois-Savosta tehdään maakuntaohjelman tavoitteen mukaisesti halutuin elämisen ympäristö.

– Maakunnan ja kaikkien sen elinvoimaisten seutukuntien suurin ongelma tällä hetkellä on väestön väheneminen ja sitä kautta työvoiman heikko saatavuus. Nyt aiomme lyödä asiassa hynttyyt yhteen ja lähdemme yhteisvoimin rakentamaan veto- ja pitovoimaa maakuntaan, sanoo elinkeinojohtaja Terho Savolainen Iisalmen kaupungilta.

Savolaisen mukaan maakunnan eri puolilta löytyy runsaasti elinvoimaa ja vahvuuksia, joista meidän täytyy pystyä viestimään nykyistä paremmin. Niin maakunnan kuin kaupunkienkin strategioissa haetaan kasvua ja vetovoimaa. Hankkeen toimenpiteillä näille suunnitelmille haetaan konkretiaa.

Vuoden 2020 loppuun kestävän ”Future Savo – Tulevaisuuden Savo yritysten kiinnostavana toimintaympäristönä” -vetovoimahankkeen toimenpiteistä tulevat vastaamaan koko maakunnan laajuisella hankealueella operoiva projektijohtaja, neljä seudullista projektipäällikköä sekä hankehallinnosta vastaava hanketyöntekijä.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Iisalmen kaupunki ja osatoteuttajina Kuopion kaupunki, Kehitysyhtiö Savogrow Oy sekä Navitas Kehitys Oy. Hankehenkilöstöstä projektijohtajan, yhden seudullisen projektipäällikön sekä hanketyöntekijän toimipisteet sijaitsevat Iisalmessa ja muiden seudullisten projektipäälliköiden työpisteet Kuopiossa, Suonenjoella ja Varkaudessa. Kukin toteuttajataho vastaa oman seutukuntansa alueella toteutettavista toimenpiteistä ja pilotoi tiettyjä toimenpiteitä koko maakunnan alueella. Lisäksi hankkeessa tehdään Pohjois-Savoa tunnetuksi tekeviä toimenpiteitä ympäri maata ja osin myös kansainvälisesti.

Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) puoltaa noin 1,5 miljoonan euron suuruisen EU-rahoituksen myöntämistä hankkeelle. Kokonaiskustannukset ovat noin kaksi miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Terho Savolainen, elinkeinojohtaja
Iisalmen kaupunki
p. 040 630 5328