Pohjois-Savon kunnat tarjoilivat yllätyksen Kuopion Palloseuran mestarijoukkueelle torstai-iltana pidetyssä juhlagaalassa. Uutista ei tiennyt etukäteen edes KuPS:n johtoporras tai toimiston väki.

– Pohjois-Savon kunnat, kaikki 18 kuntaa ja myös uusi ystävämme Joroisten kunta, ovat valmistelleet Pohjois-Savon liiton johdolla tämän viikon aikana uuden yhteistyösopimuksen, paljasti Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Raassina.

Markkinointi- ja yhteistyösopimus tähtää siihen, että Pohjois-Savon kunnat ovat ensi kesänä "Mestarien maakuntana" KuPSin mukana eurokentillä ja Mestarien liigassa.

Maakuntajohtaja Marko Korhosen mukaan Joroisten kunta pyydettiin mukaan laajapohjaiseen yhteistyöhön, jotta saatiin kasaan KuPSin uusi onnenluku 19. Mestaruushan varmistui 19.10.2019.

Korhonen pitää sopimusta ainutlaatuisena myös valtakunnallisesti.

– Keltamusta toden totta yhdistää. Yksi joukkue kaikkien savolaisten puolesta ja kaikki savolaiset yhden joukkueen puolesta Euroopan areenoilla, hän sanoi.

KuPSin omistaja Ari Lahti lähetti kiitokset koko maakuntaan.

– KuPS kuuluu meille kaikille. Olen erityisen ilahtunut tästä hienosta eleestä, jossa koko Pohjois-Savo ottaa KuPSin omakseen. Me tarvitaan koko porukka mukaan, jos halutaan pärjätä. KuPS on meidän.