Itä-Suomen yhteistoiminta-alueen työvaliokunta teki eilisessä kokouksessaan linjauksen Itä-Suomen yhteisistä liikenteen kärkihankkeista.

Tiehankkeista kärkikolmikkoon nostettiin tieyhteydet välillä Mikkeli-Juva, Varkaus-Viinijärvi ja Leppävirta-Kuopio. Niiden jälkeen vuoroaan odottavat mm. Siilinjärvi-Iisalmi, Kuopio-Joensuu, Jyväskylä-Kuopio.

Itä-Suomen neuvottelukunta otti kantaa matkailun kehittämiseen Järvi-Suomen alueella.

Järvi-Suomi halutaan nostaa kansainvälisesti tunnetuksi matkailualueeksi neljän maakunnan yhteistyöllä. Tulevana syksynä on tarkoitus käynnistää Lakeland Finland -kärkihankkeen suunnittelu.

Uusille maakunnille halutaan vahvempi rooli aluelähtöisessä kehittämisessä.

– Maakunnilla tulisi olla vahvempi yhteys kansallisen innovaatiopolitiikan toimeenpanoon ja koulutuksen kehittämiseen, kannanotossa todetaan.

Itä-Suomen yhteistoiminta-alueen työvaliokunta on lakisääteinen toimielin, johon kuuluu Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntahallitusten puheenjohtajistot ja maakuntajohtajat.

Itä-Suomen neuvottelukunta on vapaaehtoinen toimielin, johon kuuluu Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan ja Kainuun maakuntien maakuntahallitusten ja -valtuustojen puheenjohtajistot, maakuntajohtajat ja kansanedustajat.

Lisätietoja:
Jarkko Wuorinen
Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja
p. 050 5376707