Kuopio Innovationin johtama kansallinen inhimillisen turvallisuuden verkosto Human Security Finland on voittanut EU:n eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon kategoriassa yritysten kansainvälistymisen tukeminen.

Human Security Finland voitti Suomen karsinnan European Enterprise Promotion Awards -kilpailussa (EEPA) aikaisemmin tänä vuonna. Kilpailu huipentui 24. marraskuuta Bratislavassa järjestettyyn EU:n vuosittaiseen suurimpaan yritystapahtumaan SME Assemblyyn. Kuopio Innovationia Bratislavassa edustivat Human Security Finland -verkoston vetäjä Jyri Wuorisalo ja asiantuntija Tiina Arpola.

– Human Security Finland on vasta alkua työlle, jossa tavoitteena on eurooppalainen Human Security Europe -verkosto, joka yhdistää eurooppalaisia yrityksiä entistä tiiviimmin rauhan ja turvallisuuden rakentamiseen kriisialueilla, Wuorisalo sanoi kiitospuheessaan.

Human Security Finland luo yritysten ja viranomaisten välille yhteistyötä, joka tarjoaa uutta liiketoimintaa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Verkoston kotipaikka on Kuopio, Kuopion alueen turvallisuusosaamisen ollessa kansallisesti huippuluokkaa. Alueelta löytyy mm. Pelastusopisto, Kriisinhallintakeskus CMC sekä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten terveys-, ympäristö- ja ruokaturvallisuusosaamista.

Human Security Finland on luonut työ- ja elinkeinoministeriön, ulkoministeriön ja sisäministeriön kanssa käsitteen kriisiliiketoiminta, jonka avulla edistetään turvallisuusalan liiketoimintaa kriisi- ja katastrofialueilla. Tässä työssä kumppaneina ovat noin 80 yritystä sekä julkisia organisaatioita, kuten Finpro, VTT, Geologian tutkimuskeskus Huoltovarmuuskeskus, Maanpuolustuskorkeakoulu ja Sitra. Human Security Finland auttaa yrityksiä luomaan liikekumppanuuksia mm. Afrikassa sekä perehdyttää yrityksiä mm. YK-hankintoihin.

Human Security Finland on saanut rahoitusta Pohjois-Savon liitolta.