Pohjois-Savon liiton Digivieri-hanke on mukana Digi- ja väestötietoviraston (DVV) ja valtakunnallisen digitukiverkoston järjestämällä Digitukiviikolla, jota vietetään 4.–8. toukokuuta. Se on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko. Viikon aikana jokainen kansalainen, järjestö, viranomainen tai yritys voi auttaa korona-arjen eristämiä ihmisiä oman kykynsä mukaan.

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen vauhdilla. Käynnissä on poikkeustila ja muutos, jonka myötä me kaikki joudumme nyt tekemään asiat usealla elämän osa-alueella digitaalisesti – oli kyseessä vapaa-ajan harrastukset, viranomaisasiointi tai videopuheluiden soittaminen.

Digitukiviikon tavoitteena on nostattaa yhteistä, kansallista talkoohenkeä poikkeustilanteessa ja samalla tarjota mahdollisuus auttaa ja olla mukana edistämässä digitaalista yhdenvertaisuutta.

– Digitukiviikolla kannustamme kaikkia jakamaan ja oppimaan digitaitoja. Jokainen voi osallistua oman kykynsä mukaan. Haluamme tuoda näkyväksi arkista digituen tarvetta sekä monipuolista tarjontaa. Kannustamme myös vastaanottamaan digitukea. Kaikkien ei tarvitse olla digivelhoja, kertoo Digivieri-hankkeen projektipäällikkö Maria Puustinen.

Digitaitoihin on syytä panostaa jatkuvasti, myös poikkeustilanteen jälkeen. Digitukiverkoston toimijat tekevät pitkäjänteistä työtä digituen kehittämiseksi.

Ollaan digisti lähellä!

Katso kampanjavideo »
Kampanjasivu Suomidigi.fi:ssä »


Lisätietoa:
Projektipäällikkö Maria Puustinen, puh. 044 714 2677, maria.puustinen(at)pohjois-savo.fi
Digivieri-hanke »